Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΤΣΑΡΗ‏


Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, με απόφασή του ζήτησε την έκδοση του Εντύπου Ε112 από τον ΕΟΠΥΥ για την έναρξη θεραπείας του μικρού Δημήτρη Λοτσάρη στη Γαλλία.
Ο Υπουργός Υγείας αφού παρέλαβε, στις 19.12.20012, την επιστολή των γονέων του μικρού Δημήτρη Λοτσάρη, με την οποία ζητείται η παρέμβαση του Ελληνικού κράτους για την ένταξή του σε πρωτοποριακό θεραπευτικό πρόγραμμα, έδωσε εντολή στους συνεργάτες του και υπήρξε σήμερα το πρωί επικοινωνία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με την ιατρό Christelle Dufour, η οποία έχει υποδεχθεί τον Δημήτρη στο Ινστιτούτο Gustave Roussy της Γαλλίας.

Η Ιατρός διευκρίνισε την ανάγκη παροχής εκ μέρους της Ελλάδος του Εντύπου Ε112, διότι αποτελεί προϋπόθεση, προκειμένου ο Δημήτρης να επωφεληθεί της προτεινόμενης  θεραπείας. Κατόπιν αυτού, ο Υπουργός Υγείας ζήτησε την έκδοση του σχετικού εντύπου από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς ζήτησαν τη συγκατάθεση του Ελληνικού κράτους για τη συμμετοχή του παιδιού στην προτεινόμενη, από τους ιατρούς του Ινστιτούτου της Γαλλίας, θεραπεία και στην επιστολή τους δηλώνουν πως είναι πρόθυμοι να καταβάλουν την όποια δαπάνη. Η δέσμευσή τους αυτή επιτρέπει στον Υπουργό Υγείας να εγκρίνει την, κατά παρέκκλιση των υφιστάμενων διαδικασιών, έκδοση του Εντύπου Ε112.
Για την απόφαση του Υπουργού Υγείας έχει ήδη ενημερωθεί η ιατρός κ. Dufour, στη Γαλλία, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες για την έναρξη της θεραπείας του μικρού Δημήτρη Λοτσάρη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου