Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Η Ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Ζευγολατιό Μαντινείας





Ήταν απόγευμα της Τετάρτης 24ης Αυγούστου 2011 όταν στην Ενορία Ζευγολατιού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και ο Αιδ. Ιερέας ο. Νικόλαος Μπατζίαλας με το παρ' αυτού Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Ζευγολατιού και πλήθος κόσμου έθεταν τον θεμέλιο λίθο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Ζευγολατιού.

Δίχως καλά - καλά να συμπληρωθεί ένας χρόνος από τότε, ο καθένας μπορεί να αντικρύσει πλέον έμπροσθεν του να ορθώνετε έστω και ημιτελής ένας Περικαλλής Ιερός Ναός προς τιμή του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού.

Βλέπουμε να γίνετε πράξη αυτό που ο Σεβ. Μητροπολίτης μας είχε αναφέρει την ώρα της θεμελιώσεως του εν λόγω Ιερού Ναού λέγοντας χαρακτηριστικά « Θα είναι ένας χώρος όπου θα τελείται η Θεία Λειτουργία και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ενορία του Ζευγολατιού ».

Έτσι με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου μας, με την στήριξη των Ενοριτών, των Τριπολιτών, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας, των ευλαβών Δωρητών σε συνάρτηση πάντα με την άοκνη προσωπική εργασία και το ανεξάντλητο ενδιαφέρον του Αιδ. Ιερέως π. Νικολάου Μπατζιάλα καθώς και την επίβλεψη του έργου από τον Πολιτικό Μηχανικό Νικόλαο Τσαγκαρέλη, η ανέγερση του Ιερού Ναού έχει προχωρήσει αρκετά. Την πέτρα κτίζουν Λαγκαδιανοί μαστόροι με αρχιμάστορα τον Ευστάθιο Απ. Καγιούλη και το συνεργείο του, πάντοτε με την άριστον των αρίστων τέχνη των, η οποία πηγάζει από τα πολύ παλιά χρόνια στα Λαγκάδια Αρκαδίας!

Ένα μεγάλο μέρος των εργασιών έχει πραγματοποιηθεί πολύ γρηγορότερα από ότι το χρονοδιάγραμμα των εργασιών προέβλεπε.

Η Χάρη και η Ευλογία του Αγίου Νικολάου ήταν και είναι η κινητήρια δύναμη για την επίτευξη του έργου αυτού.

Η Χάρη και η Ευλογία του Αγίου Νικολάου θα είναι αυτή που το επόμενο έτος Θεού Θέλοντος, θα τελεσθεί ο πρώτος Εσπερινός και η πρώτη Θεία Λειτουργία στην Μνήμη του Αγίου.

Συγχαίρουμε τους με οποιονδήποτε τρόπο συνέργησαν για τον σκοπό της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού αυτού, ευχόμενοι από καρδίας όπως ο Άγιος Νικόλαος ο Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας ο Θαυματουργός σκέπει και χαριτώνει αυτούς και πάντας τους Ευσεβείς Χριστιανούς, καταστώντας και τον Ναόν τούτου ένα απάνεμο λιμάνι στο οποίο θα βρίσκουν την ηρεμία τους οι ψυχές των Χριστιανών μας και θα γαληνεύουν με την Ευλογία του Αγίου.

Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα με το καλό ο καινούργιος χρόνος.



Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου