Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Κοίταξε φίλε μου ποιοι μας κυβερνούν.




Του Τάσου Παπαζαχαρία

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, κάθισα και μελέτησα την οικογενειακή περιουσία αλλά και το ετήσιο εισόδημα, πρώτα των αρχηγών των κομμάτων και στη συνέχεια των τριακοσίων βουλευτών της χώρας μας.
Είναι μια ευκαιρία για τον καθένα μας, να μαθαίνουμε από πρώτο χέρι, ποιος είναι και τι έχει ο κάθε βουλευτής, ο κάθε αρχηγός του κάθε κόμματος.

Είναι μια ευκαιρία να γνωρίζουμε εμείς οι ίδιοι ποιος είναι αυτός που θα ψηφίσουμε, τι έχει η τσέπη του, το βιβλιάριο των καταθέσεών του, τι γράφει για αυτόν το υποθηκοφυλακείο, τι περιλαμβάνει το έντυπο της Εφορίας το περιβόητο Ε9, τι και πόσα χαρτιά - μετοχές έχει στο χαρτοφυλάκιό του, πόσα και τι αυτοκίνητα και σκάφη έχει στην χρήση του.
Είναι μια ευκαιρία για το λαό να μαθαίνει για τους κυβερνήτες του, που κατακτήθηκε ύστερα από μεγάλους και σκληρούς αγώνες, αφού πριν μερικά χρόνια όλα αυτά ήτανε στο σκοτάδι, απαγορευμένα και απλησίαστα από τον λαό.
Βέβαια παρ όλα τα βήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια, πολλά ακόμη ζητήματα παραμένουν στην αφάνεια, αφού οι πιο θαρραλέοι από τους σωτήρες μας, επιμένουν και κρύβουν άλλος λίγα και άλλος πολλά από αυτά που έχουν.
Να θυμηθούμε το πιο πρόσφατο περιστατικό, εκείνο με την Ντόρα Μπακογιάννη, που η «καημένη»  ξέχασε!!! Άκουσον-Άκουσον!!! Ξέχασε να δηλώσει 1.000.000 Ευρώ και έμπλεξε γιατί μαθεύτηκε από την Εφορία και τώρα θα την κάνουν ντά!!!
Τώρα, όπου νάνε, έρχεται και η λίστα Λαγκάρτ, ας ελπίσουμε ότι τούτη τη φορά θα είναι γνήσια ως προς το περιεχόμενό της και δεν θα χαθεί στο δρόμο, όπως έγινε με την πρώτη φορά και να δούμε πια πρωτοκλασάτα ονόματα της πολιτικής είναι μεταξύ εκείνων που κρύψανε χρήματα από την Εφορία και τα βγάλανε στο εξωτερικό.
Να σημειωθεί, ότι η λίστα αυτή της Λαγκάρτ, είναι μόνο από μία τράπεζα της Ελβετίας, η οποία Ελβετία να ξέρουμε ότι έχει πάνω από 150 τέτοιες τράπεζες.
Αν σε όλα αυτά τα παραπάνω βάλουμε και τις Οφ σόρ εταιρίες που ο κάθε «προκομμένος» στην Ελλάδα έχει τουλάχιστον από πέντε και πάνω, όπως πχ ο Τσοχατζόπουλος έχει 12 τον αριθμό, εύκολα καταλαβαίνει ο καθένας μας, το τι γίνεται σ αυτή την χώρα.
Όμως το ερώτημα είναι:
- Τι κάνει για όλα αυτά ο λαός;;;;
- Με τι κριτήρια ψηφίζει ο καθένας μας;;;;
- Τα ξέρει όλα αυτά;;;;
- Τα θυμάται πριν ρίξει την ψήφο του μέσα στην κάλπη;;;;
- Καταλαβαίνουμε γιατί ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς.ο Παπανδρέου κλπ αποφασίζουν με τόση ευκολία και κόβουν από τη γερόντισσα και τον γέροντα αγρότη τα 30 Ευρώ από την μηνιάτικη σύνταξη των 300 Ευρώ;;;;
- Καταλαβαίνουμε γιατί βάζουν τα χαράτσια της ΔΕΗ και όποιος δεν έχει να τα πληρώσει του κόβουν  το ρεύμα;;;;
Η απάντηση είναι μία!!!
- Δεν καταλαβαίνουν οι κύριοι αυτοί, το τι τραβάει το πόπολο(ο λαός).
- Είναι χωμένοι μέσα στο χρήμα.
- Ζούνε μέσα στην χλιδή τους.
- Ακουμπάνε σε 20, σε 40. σε 72 ακίνητα (π.χ Βαρβιτσιώτης) ο καθένας τους.
- Έχουνε φουσκωμένο το βιβλιάριό καταθέσεων(π.χ Βενιζέλος 2.500.000 Ευρώ και 45.000 Λίρες).
- Βάζουνε ταυτόχρονα τον ειδικό σύμβουλο επί των χρηματιστηριακών υποθέσεων, αφού πρώτα του δώσουνε τις απαραίτητες πληροφορίες, τις οποίες αυτοί πρώτοι μαθαίνουνε, να παίζουν τις μετοχές τους (αγόρασε-πούλα) με τον πιο συμφέροντα τρόπο. Να θυμηθούμε στο σημείο αυτό το υψηλόβαθμο στέλεχος  και υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ από την Κρήτη Νεονάκη, που αν και φτωχόπαιδο, έφτασε να έχει στο βιβλιάριό του 2,5 δις δραχμές τότε.
- Έπαιξα και κέρδισα στο χρηματιστήριο είπε!!!! Όταν όλοι οι φτωχοί Έλληνες χάσανε όποια μικρή οικονομία είχανε, βασισμένοι και παρασυρμένοι από τις δηλώσεις του τότε υπουργού οικονομίας Παπαντωνίου, που τώρα η γυναίκα του φιγουράρει με 25.000.000 Ευρώ καταθέσεις, στην λίστα Λαγκάρτ!!!
- Και συ Λαέ βασανισμένε μη ξεχάσεις να τακτοποιήσεις τις πατριωτικές  υποχρεώσεις σου!!!
-   Η Εφορία σε περιμένει!!!
-   Με τι συνείδηση θα κοιμηθείς το βράδυ, αν δεν έχεις πληρώσει;;;
-   Κλείσε τ’ αυτιά σου, σ’ αυτούς που σε λένε υποζύγιο!!!
-   Η πατρίδα σε έχει μεγάλη ανάγκη!!!

Τάσος Παπαζαχαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου