Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

O Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού συμμετείχε στις εργασίες του 6ου Συνεδρίου της ΠΕΕΚΠΕ



Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το εκπαιδευτικό συνέδριο που οργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική εκπαίδευση με θέμα “Περιβαλλοντική Εκπαίδευση – Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία στη σημερινή πραγματικότητα. Η εμπειρία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.” Το συνέδριο τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης, και πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου- 1 και 2 Δεκεμβρίου 2012 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονταν ανακοινώσεις επιστημονικών εργασιών, παραδείγματα εφαρμογής επιτυχημένων εκπαιδευτικών πρακτικών, καθώς και εργαστήρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και συζητήσεις σε ειδικές συνεδρίες επίκαιρων θεμάτων. Μέσα από το συνέδριο οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την 20ετή και πλέον εμπειρία της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της Εκπαίδευσης για την Αειφορία, το περιεχόμενό της, καθώς και τις προοπτικές της.
Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα – Υγροτόπου Μουστού, με την ενεργό συμμετοχή του στις εργασίες του Συνεδρίου, αποκόμισε σημαντικές γνώσεις για την καλύτερη αξιοποίηση των εργαλείων της εκπαίδευσης, με στόχο την εκπαίδευση μαθητών για την αειφόρο ανάπτυξη υπό το πρίσμα της Προστατευόμενης Περιοχής Όρους Πάρνωνα – Υγροτόπου Μουστού.


Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας
Πληροφορίες:  Δημητρακοπούλου Αγγελική
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22025 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου