Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Tι έκανε 5 μέρες στο Μόναχο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης;

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Παραπολιτική εντοπίζει ένα «περίεργο» ταξίδι του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη στη Γερμανία καθώς φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός αγαπά να ταξιδεύει στο εξωτερικό με τα λεφτά των φορολογούμενων.

Πριν από αρκετό καιρό, η Παραπολιτική είχε αποκαλύψει ότι ο κ. Στυλιανίδης ταξίδεψε μέχρι το Βερολίνο την επομένη του Δεκαπενταύγουστου, χωρίς 
ποτέ να γίνουν γνωστοί οι λόγοι του ταξιδιού. Φαίνεται ότι κάτι τέτοιο του έγινε συνήθεια...

Σύμφωνα με νέο έγγραφο που δημοσιεύεται στον ιστότοπο της Διαύγειας, το ελληνικό Δημόσιο

κάλυψε τα έξοδα ενός ταξιδιού 5(!) ημερών του υπουργού Εσωτερικών στο Μόναχο της Γερμανίας, ώστε εκείνος να παρευρεθεί σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις.

Στο www.aftodioikisi.gr διαβάζω:


Επίσκεψη στο κρατίδιο της Βαυαρίας πραγματοποιεί ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης. Στο Μόναχο, ο Έλληνας Υπουργός είχε σειρά συναντήσεων και επαφών ενώ συμμετείχε σε επιχειρηματικό forum αλλά και εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα:

Την Τετάρτη, 28/11, φιλοξενήθηκε ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση ελληνογερμανικού forum της Ένωσης Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Βαυαρίας και εισηγήθηκε με θέμα «Στρατηγικές για μια βιώσιμη ανάπτυξη στη Νότια Ευρώπη- Η περίπτωση της Ελλάδας».

Σε συνέχεια της ομιλίας του είχε συνάντηση στη βαυαρική Βουλή, με την πρόεδρο του βαυαρικού Kοινοβουλίου, κα. Barbara Stamm και συζήτηση με τη Βαυαρή Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Πρόνοιας, Εργασίας και Γυναικών, κα. Christine Haderthauer. Επίσης, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Βαυαρίας Joachim Herrmann.

Την Πέμπτη, 29/11, παρευρέθηκε σε Συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα υπέρ της εκκλησίας της Ελλάδος, με κεντρικό θέμα «Βοήθεια για τα παιδιά της Ελλάδος», με την Ελληνίδα, διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδα, κα. Βίκυ Λέανδρος.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, στις 29 Νοεμβρίου ο κ. Στυλιανίδης είχε ήδη ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο Μόναχο, όπως αυτές καταγράφονται στο έγγραφο της Διαύγειας.

Γιατί αποχώρησε από την πόλη, τρεις μέρες αργότερα, στις 2 Δεκεμβρίου; Ρίχνοντας μια ματιά στο ημερολόγιο, ο υπουργός Εσωτερικών παρέμεινε με έξοδα του ελληνικού Δημοσίου στο Μόναχο και το διάστημα 30/11-2/12 που εντελώς τυχαία ήταν ένα πλήρες «ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου