Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Εξιχνιάστηκαν επτά (7) υποθέσεις ληστειών και κλοπών στην Κορινθία.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την 12-11-2012 , για σύσταση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες και κλοπές.

Εξιχνιάστηκαν, υστέρα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, επτά (7) περιπτώσεις ληστειών και κλοπών, σε οικίες, κατάστημα, καθώς και σε βάρος πολίτη, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 35, 23 και 27 ετών αντίστοιχα, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση της Νομοθεσίας περί Όπλων.


Σε βάρος τους, είχε επίσης σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα από το τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και είχαν συλληφθεί την 12-11-2012 στο Ζευγολατιό και στο Βραχάτι Κορινθίας, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση της Νομοθεσίας περί Όπλων. (Σχετικό το από 13-11-2012 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας).

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί, είχαν διαπράξει από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012, έως τα μέσα Νοεμβρίου του ίδιου έτους, τι ακόλουθες περιπτώσεις ληστειών και κλοπών:

  • Την 3-10-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στη Νεράντζα Κορινθίας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα όχημα.
  • Την 20-10-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Καίσαρι Κορινθίας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, με την απειλή βίας αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.
  • Την 26-10-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στον Άσσο Κορινθίας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, με την απειλή βίας αφαίρεσαν χρήματα και κόσμημα.
  • Την 31-10-2012 το βράδυ, στο Βραχάτι Κορινθίας, πλησίασαν ημεδαπό και με την απειλή βίας αφαίρεσαν χρήματα.
  • Την 11-11-2012 το βράδυ, στο Βέλο Κορινθίας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, με την απειλή βίας αφαίρεσαν χρήματα.
  • Την 9-10-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Μπολάτι Κορινθίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές.
  • Το χρονικό διάστημα από 1-9-2012 έως και την 3-9-2012, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, μπήκαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου