Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Πέτρος Τατούλης: Η Δημοκρατία δεν είναι βερμπαλιστικό παιχνίδι αλλά σεβασμός στους νόμους




Εφιαλτικός χρόνος το 2012
Αισιόδοξος και ρεαλιστής εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για το 2013 δηλώνοντας χαρακτηριστικά, «το 2012 υπήρξε ένας εφιαλτικός χρόνος και το 2013 θα είναι επίσης δύσκολος, είναι ωστόσο ένας χρόνος όπου πρέπει να κυριαρχήσει η αντίληψη ότι μεσσίες, σωτήρες και προφήτες δεν υπάρχουν. Ελπίδα αποτελούν οι ίδιοι οι πολίτες» κατά την πρώτη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το νέο έτος, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου.
Στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης
«Στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης, στηρίζουμε την προσπάθεια σωτηρίας της χώρας, όχι όμως άκριτα. Διατηρούμε ισχυρό το δικαίωμα της δικής μας κριτικής και έχουμε την τόλμη να παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι «για να σωθούμε χρειάζεται πολλή δουλειά, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα και, προπαντός, προσπάθεια εξάλειψης του λαϊκισμού». 
Η αιρετή Περιφέρεια αποτελεί Β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης
Ο κ. Τατούλης σημείωσε επίσης ότι η αιρετή Περιφέρεια δεν αποτελεί Β΄ βαθμό Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά Β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, στην οποία δεν χαρίστηκε καμία αρμοδιότητα. Αντίθετα η άσκηση αυτών των αρμοδιοτήτων γίνεται συνεπεία του νόμου.
Η Δημοκρατία δεν είναι ένα βερμπαλιστικό παιχνίδι
Στην πιστή τήρηση των νόμων στάθηκε ιδιαίτερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος τόνισε το καθήκον της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «η Δημοκρατία δεν είναι ένα βερμπαλιστικό παιχνίδι, το οποίο προσαρμόζουμε στα μέτρα μας, αλλά ο έμπρακτος σεβασμός στην ευνομία της Ελληνικής πολιτείας».
Η Περιφέρειες σημαντικότερη μεταρρύθμιση
Πέραν τούτου, ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε το 2013 κομβικό χρόνο στην ανάδειξη της αιρετής Περιφέρειας ως της σημαντικότερης μεταρρύθμισης και ελπίδας των τελευταίων χρόνων στη χώρα. «Οποιεσδήποτε άλλες λαϊκίστικες προσεγγίσεις για ταύτιση με μνημονιακές πολιτικές και μνημονιακούς στόχους αποτελούν πανάκεια για ορισμένους που θέλουν να κρύψουν τις ιδεοληψίες τους».
Νέος τρόπος σκέψης και νοοτροπίες η μόνη διέξοδος από την κρίση
«Στην προσπάθεια σωτηρίας της χώρας, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, θα κριθούμε όχι στα λόγια, αλλά στα έργα. Δεν προσπαθούμε να αλλάξουμε τα πράγματα με προφητείες, αλλά εκπαιδεύοντας τους πολίτες σε ένα νέο τρόπο σκέψης, σε μια νέα νοοτροπία».
Το 2013, τέλος, όπως πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, είναι το έτος που θα αποδείξει την Περιφέρεια Πελοποννήσου ως ισότιμο εταίρο των Ευρωπαϊκών Περιφερειών.
Ως πρώτο θέμα στο πρώτο τακτικό συμβούλιο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης ζήτησε τις προτάσεις όλων των παρατάξεων για τη βελτίωση της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου