Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ



Τα φαινόμενα εκφυλισμού  και υποβάθμισης της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, έλαβαν επικίνδυνες διαστάσεις, στη χθεσινή συνεδρίαση και απειλούν την υπόσταση του κορυφαίου οργάνου λήψης αποφάσεων στο Δήμο Μεγαλόπολης.  

Καταπατώντας βάναυσα  κάθε έννοια νομιμότητας, δεοντολογίας και δημοκρατίας, ο κ. Δήμαρχος και ο νέος Πρόεδρος του Δ.Σ δεν μας χορήγησαν τις εισηγήσεις και τα στοιχεία που αφορούσαν τα θέματα που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, τουλάχιστον μία ημέρα πριν όπως ορίζει σχετική Υπουργική απόφαση και ο  κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά  το μεσημέρι της ίδιας ημέρας της συνεδρίασης
Καλεστήκαμε έτσι σε απειροελάχιστο χρόνο,7ώρες πριν τη συνεδρίαση, να μελετήσουμε να αξιολογήσουμε και να επεξεργαστούμε το τεχνικό πρόγραμμα και τα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης, 19 στον αριθμό.
Γίνεται κατανοητό ότι με αυτή τη τακτική υπονομεύεται η δυνατότητα της Αντιπολίτευσης να ασκήσει τα καθήκοντα της, όπως προβλέπουν οι νόμοι και αναμένουν  οι Δημότες, ειδικά όταν στην ημερήσια διάταξη συμπεριλαμβάνεται το κορυφαίο θέμα της  έγκρισης του τεχνικού προγράμματος για το 2013.
Επίσης για πρώτη φορά  δεν ζητήθηκε από τους εκπρόσωπους των Τοπικών Κοινοτήτων να εισηγηθούν προτάσεις έργων στην εκτελεστική επιτροπή.
Τα φαινόμενα αυτά είναι επακόλουθα της στρατηγικής και της τακτικής του κ. Δημάρχου και δείχνουν ξεκάθαρα πως ακριβώς αντιλαμβάνεται δυστυχώς τον ρόλο του, τον ρόλο της αντιπολίτευσης αλλά και τον ρόλο των  εκπρόσωπων των Τοπικών Κοινοτήτων.
 Η παράταξή μας καταγγέλλοντας τις παραπάνω μεθοδεύσεις , αποχώρησε  από τη παράνομη  συνεδρίαση του Δ.Σ. και  πρότεινε την αναβολή και την επανάληψη της συνεδρίασης με τα ίδια θέματα Η.Δ. σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Για τον ίδιο λόγο αποχώρησαν και οι άλλες δυο Δημοτικές Παρατάξεις, αφήνοντας τον κ. Δήμαρχο και την παράταξή του να συνεδριάσουν μόνοι τους.
Καλούμε τις Δημοτικές Παρατάξεις  της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης σε κοινό μέτωπο για την προάσπιση του δημοκρατικού διαλόγου και των θεσμών.
Εμείς, όπως επανειλημμένα έχουμε δεσμευτεί,  θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να υπερασπίσουμε το κύρος του Δήμου μας, του Δημοτικού Συμβουλίου και προπαντός την ανάπτυξη του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου