Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Κωνσταντινόπουλος: Χρειάζεται νέα ηγετική ομάδα




«Η νεότερη πολιτική γενιά της παράταξης μπορεί και πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων» δηλώνει στο Real.grο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «η παράταξη χρειάζεται νέα ηγετική ομάδα τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο από πολιτικές διαδικασίες».
Παράλληλα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επέλεξε την εύκολη λύση της σκανδαλολογίας. «Στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χωρίς πολιτική στόχευση αποσταθεροποίηση της προσπάθειας της κυβέρνησης» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η συνέντευξη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στο Real.gr έχει ως εξής:
Πολιτική σκευωρία και επανάληψη του ’89 από τον ΣΥΡΙΖΑ; Πού το στηρίζετε;
Είναι γνωστό ότι σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία έφταναν πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην λίστα υπάρχει το όνομα συγγενή του Βενιζέλου και ότι έρχονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Έκαναν λάθος. Στην λίστα δεν υπήρχε κανένας συγγενής του Βενιζέλου. Ωστόσο μέχρι να έρθει η αυθεντική λίστα, ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργούσε με συστηματικό τρόπο κλίμα ’89.
Γιατί στόχος ο Ευ. Βενιζέλος;
Είναι απλό, αν ήταν συγγενής του Βενιζέλου, θα έπρεπε να παραιτηθεί από Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε επιτύχει τους στόχους του. Το ΠΑΣΟΚ θα έμπαινε σε βαθιά κρίση απροετοίμαστο για την αλλαγή ηγεσίας και η κυβέρνηση θα αποσταθεροποιούταν.
Στρατηγική δηλαδή από τον ΣΥΡΙΖΑ να πέσει η κυβέρνηση;
Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού κατάλαβε ότι δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες για την πολιτική του πρόταση, επέλεξε την εύκολη λύση της σκανδαλολογίας. Λέμε ναι στην διαφάνεια χωρίς προϋποθέσεις διασφαλίζοντας την σταθερότητα στην χώρα. Στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι είναι η χωρίς πολιτική στόχευση αποσταθεροποίηση της προσπάθειας που γίνεται. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από αρκετό καιρό προσπάθειας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τήρηση μιας μετριοπαθούς στάσης, σήμερα Βουλευτές του επιλέγουν να κάνουν δηλώσεις περί «αυτονόητου» να έχουν ρόπαλα και αντιασφυξιογόνες μάσκες στα σπίτια τους. Τι παραπάνω να πει κανείς;.

Εμμέσως κατηγορείτε για τις διαρροές τον Ιωάννη Διώτη. Αφήνετε να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι και σε συνεννόηση και με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Η λίστα που δόθηκε δεν μπορεί παρά να διέρρευσε από κάποιον από όσους την είχαν. Ποιος την είχε; Από όσο ξέρουμε τρεις άνθρωποι. Εγώ αποκλείω τον κ. Παπακωνσταντίνου και ο καθένας μας μπορεί με καθαρό μυαλό να σκεφτεί ποιος μπορεί να την έδωσε στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Όμως το σημαντικό είναι ότι ο επικεφαλής μιας ανεξάρτητης αρχής και διακεκριμένος εισαγγελέας ενός «σύγχρονου» κράτους, δεν θα έπρεπε να χρειάζεται να ρωτήσει τον πολιτικό του προϊστάμενο τι πρέπει να κάνει με την λίστα. Αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει στην χώρα, η λειτουργία των θεσμών, ώστε να ανακτηθεί η αξιοπιστία. Στην χώρα που όλοι θέλουμε και τουλάχιστον στα λόγια υποστηρίζουμε, δεν μπορεί και δεν πρέπει οι ανεξάρτητες αρχές να χρειάζονται την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας για να κάνουν την δουλειά τους.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει πως ξέρει ποιος αλλοίωσε τη λίστα, «φωτογραφίζοντας» τον Ευ. Βενιζέλο…
Σέβομαι την προσπάθεια του κάθε ανθρώπου να αποδείξει την αθωότητά του. Όμως τα πράγματα θα ήταν πολύ απλά αν υπήρχε το πρωτότυπο cd, που ο ίδιος δήλωσε ότι έχασε. Σε αυτή την περίπτωση θα ήταν απλό να αποδειχθεί η αλήθεια. Αν προσθέσουμε σε αυτό την δήλωση του κ. Διώτη σε δημοσιογράφο ότι δεν υπήρχαν τα ονόματα στην λίστα που του παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, τότε χρειάζονται νομίζω άλλου τύπου διευκρινίσεις…
Κάποιοι στο κόμμα σας υποστηρίζουν πως η υπόθεση Παπακωνσταντίνου είναι αφορμή προκειμένου ο Ευ. Βενιζέλος να λάβει γενικότερα μέτρα στο ΠΑΣΟΚ. Π. χ. πιο αποφασιστικά νέα ηγετική ομάδα, ονόματα και σύμβολα κ.λ.π….
Η παράταξη είναι αυτονόητο ότι χρειάζεται νέα ηγετική ομάδα τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο μέσα από πολιτικές διαδικασίες, που τιμούν τον χώρο της εκσυγχρονιστικής κεντροαριστεράς με ρεαλισμό και ορθό λόγο χωρίς ψευδαισθήσεις και ψευτοδιλήμματα, που οδήγησαν την χώρα εδώ. Η νεότερη πολιτική γενιά της παράταξης μπορεί και πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να συζητήσουμε πολλά αλλά σε καμία περίπτωση την διάλυσή του.
Κάποιοι άλλοι, όμως, υποστηρίζουν πως μετά τη στήριξη από Σαμαρά στον Ευ. Βενιζέλο, το ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται απολύτως με τη ΝΔ…
Πράγματι η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ των δύο προηγούμενων ετών χωρίς «Ζάππεια» και ισοδύναμα.. Αν κάποιοι προσπαθούν να βρουν δήθεν «αριστερά» άλλοθι και δεν βλέπουν την πραγματικότητα θα διαψευσθούν από την καθημερινότητα. Σήμερα που υπάρχουν θετικές ενδείξεις για την πορεία της χώρας, αποτέλεσμα των πολιτικών πρωτοβουλιών που οι προηγούμενες κυβερνήσεις των τελευταίων τριών ετών υποστήριξαν με πολύ μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό κόστος, πρέπει να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο χτίσιμο μιας χώρας παραγωγικής και δημιουργικής χωρίς τους μύθους του παρελθόντος αλλά δημιουργώντας την αφήγηση του μέλλοντός μας.

Συνέντευξη στον Βασίλη Σκουρή

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου