Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ηέλλειψη θέρμανσης στο ΚΑΠΗ ,οι απευθείας αναθέσεις,και η απομάκρυνση της Χημικής Υπηρεσίας Τρίπολης κυριάρχησαν στο Δημοτικό Συμβούλιιο Τρίπολης


ΡΕΠΟΡΤΑΖ   Πωλίνα Μάσσια

Τη δεύτερη συνεδρίαση του πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης με τη νέα του σύνθεση υπό την προεδρεία του Κώστα Ταλούμη. Ένα από τα θέματα που προέκυψαν και έφεραν κόντρα μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Αντιπολίτευσης ήταν η ερώτηση του μέλους της παράταξης Τρίπολη Πρωτεύουσα του Μοριά κ. Νίκου Τσαμούλου ο οποίος έκανε λόγο για έλλειψη θέρμανσης στο ΚΑΠΗ κατηγορώντας τη δημοτική Αρχή για έλλειψη προγραμματισμού αλλά και ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το λόγο πήρε η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ.  Χριστίνα Ζαμπαθά η οποία διευκρίνισε ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και προέβησαν στην αγορά «κλιματιστικού ντουλάπας» την οποία όμως δεν «σήκωνε» το ρεύμα και για αυτό προχώρησαν στην αλλαγή του ρεύματος σε τριφασικό και το οποίο θα λειτουργήσει άμεσα. Στη συνέχεια ο κ. Παυλής ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συνηγορήσουν σε έργα που αφορούν κατατμήσεις ή απευθείας ανάθεση αφού δε θέλουν να βρεθούν κατηγορούμενοι μετά τις κατηγορίες και τον αναβρασμό που επικρατεί σε άλλους Δήμους. Ο κ. Παυλής δήλωσε ότι θα βρίσκονται απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις και θα επιδιώκουν να γίνονται όλα τα έργα με δημοπρασίες κάτι που επεσήμανε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Ο κ. Σμυρνιώτης απαντώντας τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και μέσω συνέντευξης τύπου επεσήμανε ότι απευθείας αναθέσεις έργα αφορούν το 10% του τεχνικού προγράμματος και είναι σύμφωνα με το γράμμα του νόμου και τόνισε ότι οι καταγγελίες αφορούν δημοτικές επιχειρήσεις που δεν είχαν έλεγχο ή ανύπαρκτα και εικονικά έργα. Ένα ακόμα θέμα που απασχόλησε εκτενώς το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η αποψίλωση των υπηρεσιών στην Τρίπολη αφού η Χημική Υπηρεσία της Τρίπολης μεταφέρεται στην Καλαμάτα και παραμένει στην Κόρινθο γεγονός πρωτοφανές να καταργείται υπηρεσία από έδρα Περιφέρειας όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Τρίπολης αφού σε όλες τις άλλες Περιφέρειες οι υπηρεσίες παρέμειναν στις έδρες τους ενώ πρόσθεσε ότι η μεταφορά γίνεται χωρίς αιτία αφού και έχει παραχωρηθεί κτίριο για να στεγαστεί η υπηρεσία χωρίς να έχει έξοδα και εξυπηρετεί καλύτερα τους πολίτες να παραμείνει στην Τρίπολη αφού για παράδειγμα το οδικό δίκτυο Σπάρτη - Τρίπολη είναι καλύτερο από το οδικό δίκτυο Σπάρτη- Καλαμάτα . Ο κ. Παυλής μίλησε έντονα για την κατάργηση της υπηρεσίας τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να καθορίζει ένας υπάλληλος που θα μεταφερθεί μία υπηρεσία ανάλογα με το που τον βολεύει και δήλωσε ότι πρέπει να διεκδικήσουν έντονα την παραμονή της και να αποφύγουν την υποβάθμιση της Τρίπολης η οποία είναι μία πόλη που το βασικό που διαθέτει είναι οι έδρες των υπηρεσιών. Ίδια κατάσταση επικρατεί και στο ΣΕΠΕ αφού καταργείται και η τεχνική υπηρεσία ασφάλειας και υγιεινής σε μία περιοχή που βρίσκεται ένα από το ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης . Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να εκδώσει ψήφισμα το οποίο θα σταλεί σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία ακόμα και μέχρι τον Πρωθυπουργό.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου