Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Oi εντεταλμένοi δημοτικο;i σύμβουλοι Τρίπολης όπως και οι αρμοδιότητες των νέων Αντιδημάρχων


Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ανακοίνωσε τους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους όπως και τις αρμοδιότητες των νέων Αντιδημάρχων . Συγκεκριμένα δήλωσε:


’’Οι εντεταλμένοι σύμβουλοι είναι μια αρμοδιότητα συγκεκριμένη που προβλέπεται και από τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και από τον Καλλικράτη .Προσπαθήσαμε αυτόν τον ορισμό να μπορέσουμε να τον εκμεταλλευτούμε , να εκμεταλλευτούμε την εμπειρία που είχαν αφενός οι πρώτοι αντιδήμαρχοι , είτε γιατί  είχαν υπηρετήσει ως Δήμαρχοι είτε γιατί είχαν μια μεγάλη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση ώστε να μπορέσουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία να επανδρώσουμε κάποιους τομείς ευθύνης τους οποίους και θα  έχουν οι συγκεκριμένοι   εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι. Σκοπός μας είναι  να  παράξουμε το μεγαλύτερο δυνατό έργο  στο Δήμο της Τρίπολης.

Ο κ Γιώργος Καρλής συνεχίζει να έχει την αρμοδιότητα λειτουργίας των ΚΕΠ σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο, ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου  συνεχίζει να έχει την αρμοδιότητα των Αγροτικών θεμάτων και των λαϊκών αγορών,  η κ. Μαρία Εικοσιδέκα θα έχει την αρμοδιότητα της Κοινωνικής Πρόνοιας, δεδομένου ότι ήταν αυτή που συνέβαλε στα μέγιστα τόσο στην λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και του Κοινωνικού Ιατρείου, ο κύριος Κώστας Ταλούμης θα έχει την αρμοδιότητα του συντονισμού της Διαχείρισης των απορριμμάτων, είτε Αποκομιδής είτε Ολοκληρωμένης Διαχείρισης   και ο κύριος Γιάννης Μπόζος  κλήθηκε να μας βοηθήσει σε ένα πολύ σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζουμε στο Δήμο Τρίπολης δεδομένου ότι δεν υπάρχει δικηγόρος μόνιμος για τη στελέχωση της νομικής υπηρεσίας.

Οι θέσεις των εντεταλμένων συμβούλων είναι άμισθες θέσεις.’’

Ο Δήμαρχος Τρίπολης αναφέρθηκε και στις αρμοδιότητες των νέων Αντιδημάρχων. Συγκεκριμένα δήλωσε:

Η κ. Σπυριδούλα Πετροπούλου έχει τι θέμα  της Απασχόλησης του Τουρισμού και τη δημοτική ενότητα Λεβιδίου, ο κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάνας έχει τη δημοτική ενότητα Σκυρίτιδας, τα θέματα Ανάπτυξης αλλά αναλαμβάνει και την Πολιτική Προστασία, ο κ. Γιώργος  Κάρλος έχει τη δημοτική ενότητα Βαλτετσίου και τη δημοτική ενότητα Φαλάνθου όπως τα οχήματα του Δήμου και τα συνεργεία Πρασίνου και Συντήρησης των έργων, ο κ. Ανδρέας  Μπούρας έχει τη δημοτική ενότητα Κορυθίου και τα θέματα Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος  , ο κ. Σταύρος  Κουκάκης έχει τα θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού , την λειτουργία των καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και τη δημοτική ενότητα Τεγέας και τέλος ο κ. Δημήτρης Κοσκινάς έχει την αρμοδιότητα της Διοίκησης και την αρμοδιότητα των δημοτικών ενοτήτων Τρίπολης και Μαντινείας. Ο κ. Σάββας Σαββάκης είναι Αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών.»

Να σημειώσουμε ότι η αρμοδιότητα της δημοτικής αστυνομίας ,σύμφωνα και με το νόμο, είναι στον ίδιο τον Δήμαρχο. 

1 σχόλιο:

  1. Ερωτημα Γιατι η Τεγεα ως Ενοτητα δεν μπορει να την εκπροσωπησει Τεγεατης Συμβουλος Και αν δεν Γιατι δεν την εκπροσωπει ο Δημαρχος την Ενοτητα λογω καταγωγης Ο Μακης ο Κοκκινακος τι λεει και τι κανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή