Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΜΑΤΖΟΥΝΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ



Η αστική – μη κερδοσκοπική εταιρεία «Future Library» και η Δημόσια Βιβλιοθήκη Τριπόλεως, την περασμένη Τρίτη 10 Μαΐου 2011, οργάνωσαν διαβούλευση με εκπροσώπους βιβλιοθηκών και φορέων της Περιφερείας Πελοποννήσου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα και τρόποι μετατροπής των  βιβλιοθηκών σε «κόμβους της κοινότητας», με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη. Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα διαλέξεων του νέου κτηρίου της Ματζουνείου Βιβλιοθήκης Τριπόλεως (Πανός), επί των οδών Επισκόπου Ανθίμου και Δολιανών, στο Νεομάρτυρα Δημήτριο στα Κλωνατζίδικα.                                                           Η εισήγηση έγινε απέριττα από τον ειδικό σύμβουλο κ. Πρωτοψάλτου Δημήτριο και το θέμα ανέλυσε διεξοδικά ο κ. Ιωάννης Τροχόπουλος, της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βεροίας, είναι ο πλέον επιτυχημένος και διεθνώς βραβευμένος διευθυντής  βιβλιοθηκών. Η συνάντηση αυτή είναι μια από τις 15, που πραγματοποιούνται κατά Περιφέρειες σ` όλη την Ελλάδα, στα πλαίσια του «Προγράμματος για τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες».
Η δραστηριότητα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».  Σκοπό έχει την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης των βιβλιοθηκών  και στόχο την ανάπτυξη ενός μοντέρνου συστήματος των υπηρεσιών τους, στα πλαίσια της γενικότερης πληροφόρησης και ενημέρωσης. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο κ. Ανδρέας Πουλάς, θεματικός Αντιπεριφερειάρχης σε Θέματα Παιδείας και ο σύμβουλος Περιφερείας κ. Κ. Γαλιώτος. Παραβρέθηκαν από τις Βιβλιοθήκες Πελοποννήσου και αντάλλαξαν γνώμες και απόψεις οι: κ. Παν. Λαμπρινός, Πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου Κορίνθου - Μαρία Λύρα, Δ/ντρια Δημ. Βιβλιοθήκης Κορίνθου και η Ουρανία Σαζακλή μέλος του Συμβουλίου. Μαρία Καραμήτρου της ιστορικής βιβλιοθήκης Δημητσάνης- Κοψιαύτη Μαρία της βιβλιοθήκης Σπαρτιατών, γενέτειρας του ευεργέτη Στ. Νιάρχου. Η Δήμητρα Αξαρλή της Δημ. Βιβλιοθήκης Κρανιδίου- Μαρία Τσιμιλκή από το Πεταλίδι Μεσσηνίας. Η Μαγδα Λιαροπούλου της Βυτίνας και Μαρτζούκου Ιωάννα από τους Μολάους.                                      Τους συμμετέχοντες υποδέχτηκε και καλωσόρισε ο πρώην Δήμαρχος και πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Τριπόλεως κος Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, με την Διευθύντρια κα Παναγιώτα Τσουραπά.
Πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους στόχους του, είναι διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο Future Library (http://www.futurelibrary.gr) και στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης Τριπόλεως τηλ.2710 224238 ( http://www.vivltri.gr/?p=22).
                                                                                                         ____________________________
ΔΗΜ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ  Τηλ.: 6932584200

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου