Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

H εργασία του ΕΠΑΛ Αστρους που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο μαθητικό διαγωνισμό του Επιμελητήριου Αρκαδίας

από www.astrosnews.gr

To πρώτο βραβείο, στο μαθητικό διαγωνισμό του Επιμελητήριου Αρκαδίας, για την επιχειρηματικότητα, κέρδισε το ΕΠΑΛ Αστρους (δες εδώ). Αντικείμενο της εργασίας που παρουσίασαν οι μαθητές με τους υπεύθυνους καθηγητές ήταν «Το ξαναζωντάνεμα ενός ερημωμένου χωριού του Πάρνωνα και η μετατροπή του σε πρότυπη Αγροτουριστική – Οικονομική – Πολιτιστική μονάδα». 
Το astrosnews επικοινώνησε σήμερα με τους υπεύθυνους καθηγητές κ. Ν. Πολυμενάκο και Βούλα Θεοδοσοπούλου και είδε από κοντά την εργασία που είχε ως αντικείμενο την Ορεινή Μελιγού. Οι μαθητές, με κέφι και μεράκι,
παρουσίασαν ένα σχέδιο που, αναδεικνύοντας τα τοπικά χαρακτηριστικά, είχε στόχο το ξαναζωντάνεμα, την ανάπτυξη και την ευημερία του χωριού. Αναφέρονται οι τρόποι προβολής του, τα κεφάλαια που απαιτούνται, οι επενδύσεις που πρέπει να γίνουν, τα κέρδη που προβλέπονται και όλα αυτά σεβόμενοι το φυσικό περιβάλλον, τις παραδόσεις και την πολιτιστική κληρονομιά, δείχνοντας, ταυτόχρονα, και τον τρόπο που μπορούν να γίνουν στην πράξη.
Οπως μας τόνισαν οι καθηγητές του προγράμματος, μέρος του φωτογραφικού υλικού που χρησιμοποιήθηκε, προέρχεται από το αρχείο του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα-Μουστού, το προσωπικό αρχείο του κ. Αγγελου Καμπύλη, ενώ λίγες φωτογραφίες προέρχονται από το ίντερνετ.

Συμμετέχοντες μαθητές:
(Μαθητές της Β΄ Τάξης του Τομέα Οικονομίας- Διοίκησης)
Αραχωβίτης Ηλίας
Βάσσου Βασιλική
Δουφεξή Αναστασία
Ευσταθίου Γεώργιος
Ιατρίδου Αμαλία
Καπράνος Απόστολος
Κασκαμπά Γεωργία
Καραπάνος Αντώνιος
Κασκαμπάς Ιωάννης
Καψάλης Θεόδωρος
Λίζα Όλγα
Πολίτης Ηλίας
Ρεντούλης Μιχαήλ
Σουλιώτης Ορέστης
Φάκλαρης Αναστάσιος
Ψαρολόγος Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου