Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκανε διαρρήξεις σε οικίες στην Αρκαδία
Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) κλοπές-διαρρήξεις, ενώ συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί.

Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ερευνών του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας.
 Συνελήφθησαν, χθες (25-3-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, σε Αρτεμίσιο και Λεβίδι Αρκαδίας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28, 29 και 28 ετών αντίστοιχα, όλοι μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, αντίσταση και απείθεια.


Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω συλληφθέντες, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, είχαν συγκροτήσει εγκληματική αμάδα, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων σε οικίες.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, χθες (25-3-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Τρίπολης, εισήλθαν σε δύο οικίες ιδιοκτησίας ημεδαπών, όπου από την πρώτη οικία, αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικό ποσό, ενώ από την δεύτερη, αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα. Στην συνέχεια, αφού επιβιβάστηκαν στο όχημα του 29χρονου, τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο, κατά την αποχώρηση τους έγιναν αντιληπτοί.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας,  με αποτέλεσμα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης να εντοπίσουν το όχημα στο οποίο επέβαιναν και αφού το ακινητοποίησαν σε αγροτική περιοχή, κοντά στο Αρτεμίσιο Αρκαδίας, συνέλαβαν τον 29χρονο, ο οποίος  κατά την σύλληψη του προέβαλλε αντίσταση στους αστυνομικούς.

Οι άλλοι δύο, οι οποίοι διέφυγαν, εντοπίστηκαν λίγο αργότερα από αστυνομικούς στο Λεβίδι Αρκαδίας και συνελήφθησαν, ενώ επίσης αντιστάθηκαν κατά την σύλληψή τους.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχεθήκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε το όχημα στο οποίο επέβαιναν, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει επιπλέον και τις εξής περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες:

  • Την 28-01-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Τρίπολη Αρκαδίας, αφού εισήλθαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
  • Την 28-01-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Τρίπολη Αρκαδίας, αφού εισήλθαν σε οικία ημεδαπής, αφαίρεσαν κοσμήματα, έγγραφα,  ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό.
  • Την 28-02-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Τρίπολη Αρκαδίας, αφού εισήλθαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και έγγραφα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και στην διάπραξη παρόμοιων παράνομων    πράξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου