Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Στην τελική φάση, αυτή της υλοποίησης, έχει μπει το πολύ σημαντικό για την περιοχή έργο «Καθαρισμός των Αποστραγγιστικών Τάφρων του Αναδασμού Κανδήλας Αρκαδίας»


ΚΑΝΔΗΛΑ
 Στην τελική φάση, αυτή της υλοποίησης, έχει μπει το πολύ σημαντικό για την περιοχή έργο «Καθαρισμός των Αποστραγγιστικών Τάφρων  του Αναδασμού Κανδήλας  Αρκαδίας»

, ύστερα από μια πορεία περίπου 20 χρόνων, η οποία ολοκληρώθηκε σχετικά πρόσφατα, μετά από τις συντονισμένες ενέργειες του βουλευτή Αρκαδίας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
Στις αρχές του Μάρτη, υπογράφηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Κώστα Σκανδαλίδη, η σχετική υπουργική απόφαση, με την οποία εγκρίνεται το αποτέλεσμα του μειοδοτικού διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου «Καθαρισμός των αποστραγγιστικών τάφρων του αναδασμού Κανδήλας Αρκαδίας», προϋπολογισμού 3.198.000 ευρώ » και ανατίθεται η εκτέλεσή του στην Εργοληπτική Επιχείρηση «ΜΗΧΑΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Τ.Ε», με συνολικό προϋπολογισμό προσφοράς 1.228.367,02 ευρώ, που αντιστοιχεί σε έκπτωση 61,59%.


Μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία λοιπόν, ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης, ζωτικής σημασίας για τους αγρότες και τους κατοίκους του Κάμπου, που στηρίζει ουσιαστικά και βοηθά την αγροτική παραγωγή και ανάπτυξη, ολοκληρώνεται, ενώ ταυτόχρονα ευοδώνονται οι προσπάθειες και οι κόποι 20 χρόνων, περίπου.  

Αν και το θέμα, όπως προαναφέρθηκε, προωθείται εδώ και μια εικοσαετία, το τελευταίο διάστημα είχε «κολλήσει». Οι λόγοι πολλοί, από τη στιγμή, όμως που το έργο ολοκληρώνεται δεν αξίζει τον κόπο να αναφερθούν.Αυτό που πρέπει να τονιστεί, όμως, είναι, ότι το θέμα ανακινήθηκε χάρη στον κ. Κωνσταντινόπουλο, όταν πριν από περίπου δύο χρόνια, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον άρχισε να ασχολείται επισταμένως με το θέμα και να το παρακολουθεί στενά.

Υστερα από μία σύσκεψη στο δημαρχείο της Κανδήλας, τον Μάρτη του 2010, ακολούθησε μία σειρά ενεργειών, συντάχθηκε μια νέα πιο αξιόπιστη και οικονομική μελέτη, εντάχθηκε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί και εν τέλει κατέληξε με την υπογραφή της υπουργικής απόφασης που κατακυρώνει το έργο σε συγκεκριμένη κατασκευαστική εταιρεία, επιτυγχάνοντας παράλληλα, την πολύ σημαντική για τις μέρες μας, έκπτωση της τάξης του 62%.

Μακάρι και άλλα τέτοια αναπτυξιακά έργα για την περιοχή, που ταλαιπωρούνται τόσα χρόνια, περιμένοντας κάποιος να ευαισθητοποιηθεί και να δείξει το ενδιαφέρον που απαιτείται για να προχωρήσουν, να βρουν το δρόμο τους και να ολοκληρωθούν, μιας και μόνο τέτοιες ενέργειες μπορούν να δώσουν μία λύση στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου