Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων στην Αρκαδία




Με κύριο χαρακτηριστικό την συνέργεια των φορέων ιδιωτικού τομέα (ξενοδόχοι, ένωση ξενοδόχων) και των δήμων Τρίπολης και Γορτυνίας, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των τουριστικών πρακτόρων από όλη την Ελλάδα, στο Νομό Αρκαδίας, η οποία διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε 2-4 Μαρτίου με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλους του Enterprise Europe Network, της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας,  του τουριστικού γραφείου «Destino ToursTripolis» και την στήριξη των Δήμων Τρίπολης και Γορτυνίας, προκειμένου να προβληθεί ο Νομός σε όλη την Ελλάδα και να αξιολογηθούν οι δυνατότητες αύξησης επισκεπτών-περιηγητών και παραθεριστών-στην περιοχή μας.

               
Την Παρασκευή 2 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Mainalon Resort» ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Αρκαδίας, κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος, και ο Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, υποδέχτηκαν τους τουριστικούς πράκτορες.

Κατά την συνάντηση ο Πρόεδρος του  Επιμελητηρίου Αρκαδίας αφού καλωσόρισε τους tour operators επεσήμανε «ένα ισχυρό χαρακτηριστικό του Νομού μας είναι ο συνδυασμός της θάλασσας με το βουνό. Πρόκειται για μία μαγευτική περιοχή, η οποία χαρακτηρίζεται από το ότι σε μικρή απόσταση από μαγευτικές παραλίες βρίσκεται μια σειρά από σπάνιας ομορφιάς ορεινά ιστορικά χωριά και τοπία.
Στην Αρκαδία μπορούν να συναντηθούν αρμονικά όλες οι μορφές του τουρισμού. Ο τόπος  αυτός έχει όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να κάνει πράξη μια τουριστική ανάπτυξη που θα προωθεί τόσο τα παραδοσιακά όσο και τα νέα τουριστικά προϊόντα».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνεργασία που έχει το Επιμελητήριο Αρκαδίας με το Δήμο Γορτυνίας και το Δήμο Τρίπολης που με επεξεργασμένες προτάσεις προωθούν από κοινού τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
            Παράλληλα διευκρίνισε ότι βρίσκονται σε συνεργασία με τους επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς για να προωθηθεί ένα τοπικό σύμφωνο ποιότητας ώστε να αλλάξει η νοοτροπία σε εστιατόρια και καταλύματα και να χρησιμοποιούνται περισσότερο τα τοπικά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου