Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Βλέπει" ποσοστό πάνω από 20% το ΠΑΣΟΚ



Δεκαπέντε μέρες πριν από τις εκλογές και παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που
 είδαν το φως της δημοσιότητας δείχουν το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστά κάτω του 20 ή και 15%, στην Ιπποκράτους επικρατεί αισιοδοξία ότι η νίκη και η πρωτιά δεν είναι άπιαστο όνειρο!


Η αισιοδοξια των στενών συνεργατών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, στηρίζεται:

- Στο χαμηλό ποσοτό συσπείρωσης που είναι της τάξης του 30% με τάση ανόδου η οποία εκτιμάται ότι αν φθάσει το 50% μπορεί να ανατρέψει τα προγνωστικά των δημοσκοπήσεων
- Στην αλλοπρόσαλλη προεκλογική τακτική της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά που προκαλεί σύγχυση στο εκλογικό σώμα και ιδίως τους νεοδημοκράτες που στρέφονται κυρίως προς τον Πάνο Καμμένο
- Στον κίνδυνο ακυβενρησίας που θα επηρεάσει την τελική στάση των πολιτών και συνεπώς θα ενισχύσει την ανάγκη για ψήφο ευθύνης και πολιτκής σταθερότητας.

Παράλληλα όμως στο επιτελείο του προέδρου ΠΑΣΟΚ επικρατεί και προβληματισμός εξαιτίας της χαλαρότητας του κομματικού μηχανισμού λόγω οργανωτικών και οικονομικών προβλημάτων, αλλά και της προσωπικής στρατηγικής ορισμένων κορυφαίων στελεχών των οποίων η προεκλογική εκστρατεία όπως λένε στη Ιπποκράτους εχει το βλέμμα της στραμένο στο εσωκομματικό σκηνικό και στον εσωτερικό συσχετισμό δυνάμεων μετά τις εκλογές.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα κορυφαίου στελέχους που περιοδεύει ανά τη Ελλάδα στηρίζοντας «δικούς» του βουλευτές, ενώ παράλληλα διαμηνύσει ότι πρέπει να βγει πρώτος στην περιφέρεια του γιατί μετά τις εκλογές θα έχουμε εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι στιγμής πάντως υπάρχει ικανοποίηση στην Ιπποκράτους για τις πρωτες προεκλογικές συγκεντρώσεις (Ν. Σμύρνη, Ηράκλειο, Λαμία, Κοζάνη και Γιάννενα) καθώς παρά τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ τα κλειστά γήπεδα γεμίζουν και το ακροατήριο ακούει τις ομιλίες και δεν κουνά πλαστικά σημαιάκα όπως λένε.
Στον αντίποδα υπάρχουν όμως και προσεγγίσεις επικριτικές με την έννοια ότι ορισμένα στελέχη θεωρούν ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έπρεπε στη φάση της προεκλογικής μάχης και της συσπείρωσης και στο όνομα της αυτοκριτικής να ανοίγει μέτωπο με το «παπανδρεϊκό» παρελθόν.

Άλλωστε όπως λένε τα στελέχη αυτά ο κ. Βενιζέλος ψήφισε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο νομοσχέδιο και στήριξε πολιτικά, νομικά και συνταγματικά και το πρώτο μνημόνιο.

Επίσης εκτμάται ότι η φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σττη συνέντευξή του στο MEGA ότι δεν τον ενδιαφέρει η πρωθυπουργία προκάλεσε σύσγχυση και αποσυπείρωση, γεγονός που ανάγκασε τον κ. Βενζέλο μεσα σε μια μέρα να ανασκευάσει λέγοντας ότι δεν αποτάσσεται στην πρωθυπουργία.

Η γενικότερη αίσθηση πάντως που καταγράφεται εν κατακλείδι με την έως τώρα προεκλογκή κούρσα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ παρά το ότι βρίσκεται στην πιο άσχημη περιοδο της ιστορίας του...αγωνίζεται και μπορεί να τα καταφέρει υπο προϋποθέσεις.

Στη νέα φάση της σύντομης προεκλογικής αναμέτρησης που ξεκινά σήμερα το ΠΑΣΟΚ θα δώσει έμφαση στα ηγετικά και πρωθυπουργικά χαρακτηριστικά του Ευάγγελου Βενιζέλου που έχει σαφή και ξεκάθαρη άποψη για την πορεία της χώρας και ο οποίος κρατά γερά το τιμόνι εξόδου από την κρίση, εν αντιθέσει με τον πρόεδρο της ΝΔ που είναι παγιδεύμενος όπως λένε στην Ιπποκράτους στην αντιφατική στρατηγική που έχει χαραξει εδώ και 2,5 χρόνια και την ηγεσία της Αριστεράς που δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου