Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Αρκαδία: Οποιο περάσει το 33% θα πάρει και την δεύτερη έδρα





Και για την Αρκαδία ισχύει ότι για τις άλλες δύο τριεδρικές περιφέρειες στην Πελοπόννησο. Το πρώτο κόμμα πρέπει να περάσει το 33% για να μπορεί να διεκδικήσει και δεύτερη έδρα.

Σίγουρα απο την πρώτη κατανομή θα πάρει μία η ΝΔ και μία το ΠΑΣΟΚ. Απο εκεί και πέρα θα παίξει ρόλο το ποσοστό του πρώτου και του τρίτου κόμματος

Το 2009 τα αποτελέσματα ήταν:

Αυτά τα ποσοστά δεν μπορούν καν να τα προσεγγίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα και είναι δύσκολο να προβλεφθεί πως θα πάνε τα μικρότερα ή τα νέα κόμματα. Σημασία έχει ότι δεν πρέπει να θεωρείται υπο προυποθέσεις δεδομένο το 2-1 στις έδρες και μπορεί να γίνει 1-1-1..!



Γράφουν τα «Νέα» σήμερα στο ρεπορτάζ τους:

Πράγματι, στις τριεδρικές περιφέρειες (Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία) τα δύο πρώτα κόμματα είναι βέβαιο πως θα εξασφαλίσουη από μία έδρα, ενώ η μάχη θα δοθεί για την Τρίτη έδρα μεταξύ του τοπικά πρώτου κόμματος (κατά πόσο θα υπερβεί το εκλογικό μέτρο, δηλαδή το 33%) και του ισχυρότερου τοπικά τρίτου (άγνωστο ποιο θα είναι κατά περίπτωση).

Αρκαδία. Σταθερή είναι η υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ του βουλευτή και γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζου, που μαζί με τον Βασίλη Κοντοζαμάνη επανεμφανίζονται στις λίστες του κόμματος. Με τη μετακόμιση του επί δεκαετίες βουλευτή Αρκαδίας, Δημήτρη Ρέππα, στην Β΄ Αθηνών σφραγίστηκε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως ,κλείδωσε η υποψηφιότητα του δεύτερου βουλευτή του κόμματος Οδυσσές Κωνσταντινόπουλου, ενώ μεταξύ των νέων ονομάτων του είναι και αυτό του υποψήφιου νομάρχη της περιοχής, Παναγιώτη Τσιλιβή, που θεωρείται πρόσωπο υποστηριζόμενο από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ.Ρέππα.

MORIASNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου