Τρίτη 24 Απριλίου 2012

800 νέες θέσεις εργασίας «ανοίγουν» στην Αρκαδία μετά από πρόταση του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου



Αναφερόμαστε στην υλοποίηση των δύο προγραμμάτων απασχόλησης «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση – ΤΟΠΣΑ» και στο «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας». Η προσπάθεια του βουλευτή ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2010, σχεδιάστηκε με τη σύμπραξη των κοινωνικών φορέων της περιοχής και ο τρόπος εφαρμογής της έγινε πρότυπο σε πανελλαδική κλίμακα.

Οι κατευθυντήριες γραμμές για το εν λόγω θέμα χαράχτηκαν τον Ιούλιο του 2010 μετά από σύσκεψη του κ. Κωνσταντινόπουλου με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια και εκπροσώπους πολλών κοινωνικών φορέων που δραστηριοποιούνται στην Αρκαδία.
Στις 9/9/2010 κατατέθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και στον ΟΑΕΔ το Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Στήριξης της Απασχόλησης στην Αρκαδία.
Η Αρκαδία ήταν ο πρώτος Νομός που εκπόνησε τοπικό ολοκληρωμένο σχέδιο σε χρόνο προγενέστερο των ανακοινώσεων του Υπουργείου με τη συνεργασία μάλιστα όλων των κοινωνικών εταίρων και των συνδικαλιστικών φορέων.
Το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας και το Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για τη Στήριξη της Απασχόλησης χαιρετίστηκε με θετικά σχόλια για τον κ. Κωνσταντινόπουλο από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, καθώς και από τους τοπικούς φορείς. Το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας και το Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση, ύψους 10 εκατ. ευρώ, καθώς και το Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ) αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Απρίλιο και να ανακουφίσουν εκατοντάδες ανέργους συμπολίτες μας μέσα από ένα ευρύ πλέγμα δράσεων, παρέχοντάς τους ολοκληρωμένη υποστήριξη.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΡΙΞΤΟ ΣΤΟ ΓΥΑΛΟ.ΟΛΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΜΝΥΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ. ΜΕΤΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΣΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή