Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Δήλωση του Πολιτευτή ΝΔ Αρκαδίας Χαράλαμπου Πισιμίση για τις εκλογές της 6ης Μαΐου μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων:



Στις 6 Μαΐου ο λαός καθίσταται ξανά ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Εμείς οι πολίτες καλούμαστε να αποφασίσουμε για την πορεία που θέλουμε να ακολουθήσει η χώρα τα επόμενα δύσκολα χρόνια. Μας δίνεται επίσης η «ευκαιρία» να εκφράσουμε στην πράξη όλα αυτά τα συναισθήματα της δυσαρέσκειας και του θυμού που μας προκάλεσε η εξαπατούσα, σφετερίζουσα και ως εκ τούτου πολιτικά παράνομη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την τελευταία τριετία.
Πιστεύω πως αυτή τη δυσαρέσκεια δεν έχουν κανένα ηθικό δικαίωμα να καπηλεύονται και μάλιστα κατά αποκλειστικότητα οι δυνάμεις της αριστεράς και άλλες που αυτοχαρακτηρίζονται ως αντιμνημονιακές.
 Η ψήφος μας, όμως, που ούτως ή άλλως θα είναι ψήφος οργής και διαμαρτυρίας θα πρέπει να εμπεριέχει και εποικοδομητικά στοιχεία. Θα πρέπει να επιδοκιμάσουμε εκείνα τα κόμματα και εκείνους τους πολιτικούς που έχουν σαφείς προτάσεις, συγκεκριμένο πρόγραμμα και πάνω από όλα εμπειρία να το εφαρμόσουν. Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που είχε εξ αρχής αντιτείνει στον υπερσυντηρητικό δημοσιονομικό παροξυσμό του ΠΑΣΟΚ μια υπεύθυνη, αναπτυξιακή και κοινωνικά δίκαιη πολιτική, εντός του φιλελεύθερου ευρωπαϊκού κεκτημένου, ώστε να εξέλθει η χώρα μας από τον ορυμαγδό της κρίσης.
Ζητούμενο είναι ,τέλος, η επιλογή των κατάλληλων ανθρώπων που θα στελεχώσουν την επιβαλλόμενη από τις συνθήκες μεταρρυθμιστική προσπάθεια αναδιάρθρωσης της χώρας. Υπό αυτές τις περιστάσεις αυτό που απαιτείται είναι η αναζήτηση εκείνων των πολιτικών προσώπων που συνδυάζουν την εμπειρία και την ορθή κρίση με ένα υψηλό ηθικό αισθητήριο, που μέσα από την άσκηση πολιτικής σε θέσεις υψηλής ευθύνης έχουν αποκτήσει τη πιο σημαντική κατ΄εμέ αρετή ̇ αυτή της πολιτικής σύνεσης. Οι πειραματισμοί σε μια τέτοια κρίσιμη συγκυρία για την πατρίδα συνιστούν πολιτικό σφάλμα. Η Αρκαδία έχει τις δυνατότητες, έχει τους ανθρώπους, έχει τον τρόπο να διαδραματίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που της ταιριάζει για να δώσουμε πάλι την ελπίδα της προόδου στην Πατρίδα μας.

Χαράλαμπος Πισιμίσης
Πολιτευτής ΝΔ Αρκαδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου