Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ανοίγει τις πύλες της η Αμυγδαλέζα


Παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων και τις κινητοποιήσεις τους, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο κέντρο λαθρομεταναστών, στην Αμυγδαλέζα.
Στόχος του υπουργείου είναι να μαζευτούν εκεί λαθρομετανάστες από το κέντρο της Αθήνας και εντός 20-25 ημερών να απελαθούν.

Μάλιστα από την Τετάρτη ξεκινά και η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας, ενώ θα γίνεται διαχωρισμός αυτών που συλλαμβάνονται. Οι άρρωστοι θα πηγαίνουν στα νοσοκομεία και οι παράνομοι θα πηγαίνουν στα Κέντρα Κράτησης και Φιλοξενίας, προκειμένου ν α απελαθούν στη συνέχεια. 
Επίσης από το πρωί της Τετάρτης το κέντρο της Άμεσης Δράσης θα δέχεται τις καταγγελίες για σπίτια τα οποία στεγάζουν παράνομους μετανάστες.
Στόχος τα 1200 άτομα

Οι σαρωτικές επιχειρήσεις (ήδη γίνονται καθημερινά μίνι επιχειρήσεις «σκούπα») στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές θα ξεκινήσουν μόλις ολοκληρωθεί ο χώρος κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, το πρώτο κέντρο θα λειτουργήσει έως την ερχόμενη εβδομάδα με 220 άτομα. Στη συνέχεια  και έως τις 15 Μαΐου θα φτάσουν τα 1.200. Θα φυλάσσονται από αστυνομικούς και από ιδιώτες σεκιουριτι. 

Την ευθύνη για την ασφάλεια θα την έχει η ΕΛ.ΑΣ. Όμως αυτό θα γίνει σε δυο επίπεδα… Θα υπάρχει επαρκής αριθμός αστυφυλάκων που θα φυλάνε το κέντρο κράτησης. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν υπάλληλοι ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης, οι οποίοι θα είναι άοπλοι. Παράλληλα θα προσλάβουν και άλλο προσωπικό, ενώ θα γίνουν και νέες προσλήψεις ειδικών φρουρών. 

Παράλληλα, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  οι μη νόμιμοι μετανάστες που θα κρατούνται σε αυτά τα κέντρα θα μένουν λίγες εβδομάδες (3 έως το πολύ )4 και στη συνέχεια με πληρωμένο εισιτήριο θα επιστρέφουν στις πατρίδες τους, λαμβάνοντας παράλληλα μια μικρή οικονομική ενίσχυση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου