Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Όραμα της να μας κάνει Τσεχοσλοβακία..


Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη. Σύμφωνα με την γενική γραμματέα του ΚΚΕ η Βουλή δε θα έπρεπε να υπάρχει, ενώ όραμα της να γίνει η Ελλάδα σαν την πάλαι ποτέ Τσεχοσλοβακία...

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε το καθεστώς της Βορείου Κορέας ως κομμουνιστικό και όχι ως δικτατορικό! Η κ. Παπαρήγα επισήμανε επίσης ότι όταν θα έρθει ο λαός στην εξουσία δεν θα υπάρχει γεωγραφική αντιπροσώπευση. Θα προτιμούσε η εκπροσώπηση να προκύπτει  από διάφορες κοινωνικές ομάδες όπως π.χ. συνταξιούχοι, αγρότες, φοιτητές κτλ.
Ταυτόχρονα μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ τόνισε ότι "στις μέρες μας που μας μένουν πρέπει ο λαός να χρησιμοποιήσει την πολιτική του πείρα και δεν πρέπει να πέσει ούτε στα διλήμματα και στους φόβους, αλλά ούτε και στις αυταπάτες".
Τέλος όταν ρωτήθηκε αν είναι υπέρ μιας ένοπλης κοινωνικής επανάστασης, ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι τα όπλα που καθορίζουν την επανάσταση. Όσο πιο ισχυρός είναι ο λαός τόσο λιγότερο αιματηρή μπορεί να είναι η επανάσταση». Η κ. Παπαρήγα επανέλαβε ότι πρέπει να φύγουμε από την ΕΕ και να γυρίσουμε στο εθνικό νόμισμα και όταν της επισημάνθηκε ότι έτσι οι πολίτες θα γίνουν πιο φτωχοί, απάντησε ότι «ο λαός θα αποκτήσει μεγαλύτερη περιουσία με την κοινωνικοποίηση των πάντων».

1 σχόλιο:

  1. Θα μας κάνει λέει Τσεχοσλοβακία; Γιατί τώρα τι είμαστε; Ελβετία ή Νορβηγία; Έχει πλάκα η Αλέκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή