Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Εξιχνιάστηκαν δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και απόπειρες κλοπής σε οικίες και ξενοδοχεία στην Αρκαδία.



Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές που η συνολική τους αξία υπολογίζεται στις  -11.000- ευρώ.

Επιπλέον, ο ένας διέμενε παράνομα στην Χώρα.

Εξιχνιάστηκαν, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Παραλίου Άστρους, δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και απόπειρες κλοπής, σε οικίες και ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 16 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ όπως προέκυψε ο 16χρονος διέμενε παράνομα στην Χώρα.

Ειδικότερα, ο 23χρονος και ο 16χρονος, χθες (18-7-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άστρος Αρκαδίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ένα (1) κινητό τηλέφωνο και μία (1) ηλεκτρονική συσκευή, πλην όμως εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, το βράδυ της ιδίας ημέρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραλίου Άστρους.
Στην κατοχή τους, βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα, κατασχέθηκαν και στην συνέχεια αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από τις Αρχές Μαΐου του τρέχοντος έτους, έως και προχθές (17-7-2012), διέπραξαν ακόμα εννέα (9) κλοπές-διαρρήξεις και απόπειρες κλοπής, σε οικίες και ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
Συνολικά από την δράση τους, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται στις -11.000- ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παραλίου Άστρους, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου