Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 καθαρισμός τμήματος του δάσους Σοφικού Κορινθίας


Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 καθαρισμός τμήματος του δάσους Σοφικού και τμήματος παρόδιων περιοχών του δρόμου Ισθμού – Επιδαύρου, μετά την Άνω Αλμυρή και για μήκος περίπου 4 χιλιομέτρων.

Στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για καθαρισμό τμήματος του δάσους του Σοφικού, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου «Protect: ένα ολοκληρωμένο ευρωπαϊκό μοντέλο για την προστασία των μεσογειακών δασών από τις πυρκαγιές» του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας MED 2007 – 2013, η συμμετοχή των εθελοντικών οργανώσεων, με τον εξοπλισμό τους, από τις περιοχές του Σοφικού, των Αθικίων, του Χιλιομοδίου , της Κορίνθου και του Λουτρακίου, καθώς επίσης πολιτιστικών συλλόγων, απλών πολιτών και της πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Κορινθίας υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη. Πρέπει να σημειωθεί και η ουσιαστική συνδρομή του Δήμου Κορινθίων. Αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια στους νέους και στις νέες οι οποίοι στις δύσκολες καιρικές συνθήκες και παρά τον καύσωνα, διέθεσαν χρόνο από τις εργασίες τους και με επιτυχία συμμετείχαν σε αυτή τη δράση.   
Της προσπάθειας ηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Απόστολος Παπαφωτίου, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Οι συμμετέχοντες πέρα από τη σημαντική χρηστική σκοπιμότητα της δράσης έστειλαν και ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι αυτής, το οποίο όχι μόνο δεν «βρωμίζει» πετώντας οτιδήποτε στο δάσος και στους δρόμους, αλλά και καθαρίζει. Η συνείδηση αυτή είναι άλλωστε και έκφραση ελπίδας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και ανάπτυξης αισθήματος εθελοντισμού, προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης, ιδίως στην τόσο κρίσιμη και δυσμενή χρονική συγκυρία.   
Το έργο Protect υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MED 2007 – 2013 και χρηματοδοτείται κατά 75 % από το Ευρωπαϊκό ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25 % από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Κύριος στόχος του είναι η ανάπτυξη αποτελεσματικών εργαλείων και μεθοδολογιών για την πρόληψη και ενιαία αντιμετώπιση των πυρκαγιών στα Μεσογειακά Δάση. 

Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου