Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Παρέμβαση Επιμελητηρίου προς το Διοικητή του ΙΚΑ σχετικά με την τροποποίηση της προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ




Σε επιστολή του προς το Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο σχετικά με την τροποποίηση της προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας αναφέρει:

«Κύριε Διοικητά,
Με την παρούσα θα θέλαμε να εκφράσουμε την απόλυτη συμφωνία και στήριξή μας στην επιστολή του συναδέλφου Προέδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Πανδή σχετικά με το θέμα της τροποποίησης της προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 4075/2012, με την οποία απαιτείται η καταβολή των εισφορών των υποχρέων μέχρι την πέμπτη (5η) εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα εντός του οποίου παρασχέθηκε η εργασία ή η υπηρεσία.
Όπως αναφέρει και ο συνάδελφος Πρόεδρος, γνωρίζετε πολύ καλά την τραγική περίοδο που βιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και, παρά την αναγνώριση της κατάστασης αυτής και τις συνεχείς δεσμεύσεις της πολιτείας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, η πράξη μας εκπλήσσει καθημερινά με δυσάρεστο τρόπο. Οι ΜΜΕ έχουν ανάγκη από άμεση στήριξη και όχι από επιπλέον μέτρα που θα τις οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο.
Για τους λόγους αυτούς ζητούμε να λάβετε υπόψη σας τα αιτήματα των Επιμελητηρίων και να προχωρήσετε άμεσα στην κατάργηση της εν λόγω διάταξης, με στόχο να μην επιβαρύνονται οι ΜΜΕ που προσπαθούν να επιβιώσουν με περαιτέρω δυσβάστακτα μέτρα και διατάξεις.
Βέβαιοι για την ανταπόκρισή σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου