Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας του Νοσοκομείου Καλαμάτας




Μία ακόμα αναπτυξιακή πρόταση του Γ.Ν.Καλαμάτας, για ένταξη στο ΕΣΠΑ, που αποσκοπεί στην ενεργειακή αναβάθμιση και την εξοικονόμηση ενέργειας του Νοσοκομείου, πήρε σήμερα την έγκριση σκοπιμότητας από τον Υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα Λυκουρέντζο.
 Η σημαντική αυτή παρέμβαση στην οποία προχωρά η Διοίκηση του Νοσοκομείου αφορά στην αντικατάσταση του ήδη πεπαλαιωμένου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Ιδρύματος, συνολικού προϋπολογισμού 1.089.000 € που θα συμβάλει καθοριστικά τόσο στην εξοικονόμηση όσο και στην ενεργειακή αναβάθμιση του ιδρύματος.
 Το έργο αυτό έρχεται να συμπληρώσει την ήδη ενταγμένη πράξη του έργου «Μερική υποκατάσταση πετρελαίου με ηλιοθερμική ενέργεια, κατασκευή νέας θερμομόνωσης, αναβάθμιση BMS» προϋπολογισμού 776.130.00 €  το οποίο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και βρίσκεται σε φάση υλοποίησης. Έτσι ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 777.219 € και για τα δύο έργα.
 Τις επόμενες ημέρες υποβάλλεται το Τεχνικό Δελτίο στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
 Μετά την σημερινή Υπουργική Απόφαση ο Διοικητής του Γ.Ν.Καλαμάτας κ.Γεώργιος Μπέζος, δήλωσε:

«Μία ακόμη αναπτυξιακή πρόταση που συμβάλλει καταλυτικά στην οικονομία και την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας γίνεται αποδεκτή από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης.

Το έργο αυτό μαζί με το ενταγμένο έργο στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ που ήδη υλοποιείται και αφορά την υποκατάσταση πετρελαίου με την τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών στην οροφή του Νοσοκομείου αποτελούν σημαντικά βήματα ενεργειακής αναβάθμισης του Ιδρύματος.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Υγείας που έκανε αποδεκτή την πρόταση μας και να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο ανθρώπινο δυναμικό της Τεχνικής Υπηρεσίας για την ικανότητά τους να ωριμάζουν τέτοιες πράξεις.»
                                                                                                                                                                                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου