Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

Παρουσίαση των πρώτων μελετών έργων του Δήμου Γορτυνίας για υποβολή στο ΕΣΠΑ 2007-2013


Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση με ομάδα μελετητών και μηχανικούς του Δήμου με αντικείμενο την πορεία των μελετών για τα έργα που έχουν προγραμματιστεί από τον Δήμο Γορτυνίας. Στη συνάντηση έγινε αναλυτική παρουσίαση και αξιολόγηση των μελετών που έχουν ανατεθεί μέχρι τώρα και αφορούν έργα υποδομής για ολόκληρο τον Δήμο. Ορισμένα από τα έργα που συζητήθηκαν, ώστε να υποβληθούν άμεσα για έγκριση στο ΕΣΠΑ 2007-2013 είναι:

1.   Ανάπλαση εισόδου οικισμού Βαλτεσινίκου και κατασκευή χώρου στάθμευσης στην πλατεία.
2.   Έργα προσέλκυσης επισκεπτών Λίμνης Λάδωνα.
3.   Επέκταση δικτύου αποχέτευσης Τ.Κ. Βυτίνας
4.   Ανάπλαση εισόδων και κυκλοφοριακή μελέτη Δ.Ε. Δημητσάνας.
5.   Αναπλάσεις οικισμών Περδικονερίου, Μουριάς και Βάχλιας.
6.   Προκαταρτικές μελέτες χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού Δήμου Γορτυνίας.
7.   Κυκλοφοριακές μελέτες και θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ του Δήμου Γορτυνίας
8.   Ολοκλήρωση και βελτίωση του δικτύου ύδρευσης Δ.Ε. Λαγκαδίων  Α΄Φάση (προκαταρτική). Σύντομα θα προχωρήσει και η Β΄Φάση.
9.   Ολοκλήρωση και βελτίωση δικτύου ύδρευσης Δ.Ε. Βυτίνας Α΄Φάση (προκαταρτική). Σύντομα θα προχωρήσει και η Β΄Φάση.
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε:
«Ευελπιστούμε ότι, παρά τη δραστική έως και πλήρη περικοπή των εθνικών χρηματοδοτήσεων (Θησέας, ΕΛΛΑΔΑ, ΣΑΤΑ), θα εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις πάνω από 20 εκ/ρια ευρώ από Ευρωπαϊκούς πόρους στη διάρκεια της θητείας μας. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για έργα που θα βελτιώσουν τις βασικές κοινωνικές υποδομές και το οικιστικό περιβάλλον στα χωριά μας με άμεση συνέπεια την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.
Οι υποδομές αυτές θα δημιουργήσουν ευνοϊκότερο περιβάλλον για τουριστικές και παραγωγικές επενδύσεις στον Δήμο Γορτυνίας. Οι εποχές που ο Δήμαρχος έκανε μόνο έργα βιτρίνας και κανένα έργο υποδομής, με αποτέλεσμα τα όμορφα χωριά μας να μήν έχουν νερό το καλοκαίρι, έχουν παρέλθει και μάλιστα ανεπιστρεπτί. Εργαζόμαστε για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο, σε μια εποχή που δεν μοιράζει κανένας πλέον εύκολο χρήμα με βάση τα πελατειακά και κομματικά κριτήρια».

Με αφορμή τις επανειλημμένες ενστάσεις συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, που καθυστερούν την υλοποίηση των αποφάσεων του Δήμου, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος δήλωσε τα εξής: 
«Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για το μέλλον της Γορτυνίας καταθέτει τεκμηριωμένες προτάσεις και δεν ψάχνει δήθεν αφορμές για να παρακωλύσει την λειτουργία του Δήμου, για μικροπολιτικούς λόγους. Οι πρακτικές αυτές στρέφονται πρωτίστως εις βάρος των πολιτών που περιμένουν λύσεις στα χρονίζοντα και άλυτα προβλήματά τους. Η Δημοτική αρχή οφείλει να ασχοληθεί με τις ανάγκες και τις προοπτικές του Δήμου Γορτυνίας και των κατοίκων του και όχι με τους νοσταλγούς του αυταρχικού, πελατειακού και αδιέξοδου παρελθόντος».

Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου