Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣΑγαπητοί συνδημότες,

Ο Δήμος Γορτυνίας αναγνωρίζει ότι η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί μείζονος σημασίας ζήτημα και μεριμνά ώστε να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα, φροντίζοντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η ανακύκλωση αποτελεί βιώσιμη λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων συσκευασίας και της διαφύλαξης των αντίστοιχων πρώτων υλών παρασκευής τους.
Με την ανακύκλωση χαρτιού, χαρτονιού, γυαλιού, μετάλλων και πλαστικών το όφελος που προκύπτει τόσο για τον Δήμο μας όσο και για το περιβάλλον είναι πολύ σημαντικό, γιατί επιτυγχάνεται:

·         Μείωση του όγκου των απορριμμάτων και σημαντική οικονομία (για το Δήμο αλλά και τους δημότες) στην αποκομιδή τους.
·         Μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
·         Εξοικονόμηση ενέργειας με την ανακύκλωση χρήσιμων υλικών.

Σε συνεργασία  με το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης, το οποίο  εφαρμόζει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) στην οποία συμμετέχει και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, θα οργανώσουμε την ξεχωριστή διαλογή, μεταφορά και ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας, που περιλαμβάνει:
·         Δίκτυο ειδικών κάδων σε κεντρικά σημεία, για τη συλλογή των υλικών.
·         Διάθεση ειδικού απορριμματοφόρου για τη μεταφορά των υλικών.
·         Διάθεση σε κάθε σπίτι της δικής του τσάντας ανακυκλώσιμων υλικών.

Ως Δημότες της Γορτυνίας, μπορούμε να συμβάλλουμε ενεργά και υπεύθυνα στην ανακύκλωση των συσκευασιών που χρησιμοποιούμε ξεκινώντας από την διαλογή στην πηγή που είναι το σπίτι μας, η Τοπική μας Κοινότητα, ο Δήμος μας. Μπορούμε να συμμετάσχουμε στην προστασία και διαφύλαξη του πλούσιου φυσικού μας περιβάλλοντος και στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, μειώνοντας παράλληλα τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Καλούμαστε όλοι να αγκαλιάσουμε αυτήν την προσπάθεια και να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας την ανακύκλωση, ως το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για την οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων και των χωματερών. Η συμμετοχή όλων μας στην ανακύκλωση των συσκευασιών αποτελεί ανάγκη και είναι επιβεβλημένη, γιατί μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε με τις ενέργειές μας να διατηρήσουμε τον τόπο μας όμορφο και καθαρό, όπως αξίζει σε μας και στα παιδιά μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας
Ιωάννης  Σπ. Γιαννόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου