Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Μεγάλη επιτυχία είχε ο 39ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού στα Λαγκάδια του Δήμου Γορτυνίας



Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012 από τον Δήμο Γορτυνίας με την αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο 39ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού στα Λαγκάδια του Δήμου Γορτυνίας, που φέτος ήταν αφιερωμένος στην αείμνηστη Δόμνα Σαμίου, για την ουσιαστική συμβολή της στη διατήρηση της παράδοσης μας μέσα από την καταγραφή, προβολή και ανάδειξη δημοτικών τραγουδιών απ’ όλη την Ελλάδα.

Παρά τις δύσκολές μέρες ο κόσμος ανταποκρίθηκε γεμίζοντας τον χώρο του διαγωνισμού, για να παρακολουθήσει το ποιοτικό θέαμα που παρουσίασαν οι έμπειροι μουσικοί υπό τις οδηγίες του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του διαγωνισμού κ. Κώστα Παυλόπουλου.
Την παρουσίαση του διαγωνισμού επιμελήθηκε η Γορτύνια δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μας τίμησε με την παρουσία της δείχνοντας την αγάπη της για το παραδοσιακό τραγούδι και τον τόπο της.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν διαγωνιζόμενοι από πολλές περιοχές της Ελλάδος και κυρίως από την Πελοπόννησο. Το σημαντικό ήταν ότι στην πλειοψηφία τους οι συμμετέχοντες ήταν νεαρά παιδιά ηλικίας κυρίως κάτω των 18 ετών.
Η βραδιά ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τα παιδιά των Λαγκαδίων να τραγουδούν ένα τοπικό παραδοσιακό τραγούδι “Τριανταφυλλάκι θα γεννώ”. Στη συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία του διαγωνισμού με τους συμμετέχοντες να κλέβουν την παράσταση, αφού η ερμηνεία τους κατέπληξε όλους τους θεατές. Στην εκδήλωση συμμετείχε το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου περιοχής Βυτίνας “Κων. Παπαρρηγόπουλος”
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, υποδέχτηκε το κοινό, τους θεατές και τους προσκεκλημένους μεταξύ των οποίων ήταν ο  Βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος μαζί με Αντιδημάρχους του Δήμου Ιλίου, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πέτρος Ζούνης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Γορτυνίας, Περιφερειακοί, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της εκκλησίας και της αστυνομίας, ο Αντιπρόεδρος της Παναρκαδικής κ. Παναγιώτης Κάππος, ο εκδότης της εφημερίδας Γορτυνίας κ. Κώστας Καλύβας, η Αρκαδική Τηλεόραση, τα αρκαδικά ηλεκτρονικά μέσα kalimera-arcadia και arcadiaportal, οι υποψήφιοι βουλευτές του Νομού κ.κ. Γιώργος Παπαηλίου, Παναγιώτης Καρβελάς και Γεωργία Παναγοπούλου, οι πρώην Δήμαρχοι Λαγκαδίων κ.κ. Βασίλειος Σαμαράς, Κώστας Σιοκορέλης, Βασίλειος Μακρής και Ευστάθιο Κούλης κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου