Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

Γιορτή Λόγου και Πολιτισμού στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης στο Θερσίλειο Αρχαίο Βουλευτήριο.


Όπως έχει ανακοινωθεί από τον δήμο Μεγαλόπολης στα πλαίσια των Πολιτιστικών εκδηλώσεων Καλοκαιριού 2012 περιλαμβάνεται και η εκδήλωση ΘΕΡΣΙΛΕΙΑ η οποία θα γίνει την Κυριακή 19 Αυγούστου με ώρα έναρξης 8,00 μ. μ. (δύση ηλίου). Αποτελεί γιορτή Λόγου και Πολιτισμού και θα γίνει μέσα στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης στο Θερσίλειο Αρχαίο Βουλευτήριο.


Η εκδήλωση θα έχει κεντρικό θέμα την ρήση του ιστορικού Πολύβιου:

Ουκ εκ των έξω κοσμείται η πόλις αλλ’ εκ των εις αυτήν οικούντων Αρετής.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν 7 ομάδες των 2-3 νέων εκάστη, οι οποίες θα αναπτύξουν ένα σχετικό θέμα σε χρόνο 12 λεπτών (με λέξεις κλειδιά ξεχωριστά για κάθε ομάδα Αρετή Αρχόντων και Εξουσίας, Αρετή Διδασκάλων, Οικογένειας, Καλλιτεχνών, Ανθρώπων του Πνεύματος, Επιστημόνων, Επαγγελματιών κλπ) το οποίο θα επιλέξουν σε συνεργασία με τον συντονιστή Ιστορικό κ. Ηλία Γιαννικόπουλο.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν θα καταγραφούν, θα δημοσιοποιηθούν και τα συμπεράσματα θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο.

ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ τους νέους της ευρύτερης περιοχής να δηλώσουν συμμετοχή στη Γραμματεία του Προεδρείου του Δ. Σ. τηλ 2791360358 και στον πρόεδρο του Δ. Σ. Μεγαλόπολης κ Τάσο Κάβουρα τηλ 6979225821 και mail : kavouran@yahoo.gr
 και να επιλέξουν το θέμα μέχρι  την Τρίτη 7 Αυγούστου.
- σε περίπτωση πολλών ενδιαφερόμενων ομάδων θα γίνει κλήρωση για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν.
Η εκδήλωση θα γίνει μέσα στο χώρο του Θερσίλειου Βουλευτηρίου με συνοδεία κλασικής και έντεχνης μουσικής, σε απόλυτο φυσικό περιβάλλον (δίχως μικρόφωνα και ηλεκτρικό φωτισμό), και φιλοδοξεί να συμβάλλει στην Ιστορική και Πνευματική προβολή του χώρου και της πόλης.

Επειδή ο αριθμός των ατόμων που συνολικά θα βρεθούν στο Αρχαιολογικό χώρο δεν επιτρέπεται να ξεπεράσει τα 90 άτομα, εκτός των ενδιαφερομένων ομάδων νέων, και ενός συγγενούς τους, θα κληρωθούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση περίπου 30 θεατές οι οποίοι ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ να υποβάλουν σχετική αίτηση.

Η ΛΘ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων συναινεί στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης , προέβη στην έκδοση άδειας από το ΚΑΣ, και θα συμβάλει περαιτέρω στην επιτυχία της.
Ο Αρχαιολογικός χώρος του ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ Μεγαλόπολης μετά από 17 ολόκληρα χρόνια θα ανοίξει και θα ακουστεί ο Λόγος στον φυσικό του χώρο, στο Αρχαιότερο και μεγαλύτερο Βουλευτήριο της Αρχαιότητας, στο Θερσίλειο, στη Βουλή των Μυρίων.
                                                                       
                                                                                           Εκ του δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου