Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣΟ αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Παπαδημητρίου δήλωσε :
 «Υπήρχε μία σκέψη του Δήμου από το ξεκίνημα της νέας Δημοτικής Αρχής για να διερευνήσουμε τη δυνατότητα  να συνταχθεί μια βιολογική αγορά στην Τρίπολη ενώ παράλληλα υπήρξε και κάποιο αίτημα από ένα σύλλογο βιοκαλλιεργητών πωλητών λαϊκών αγορών Πελοποννήσου. Από  το Δήμο αποφασίστηκε να συσταθεί αυτή η λαϊκή αγορά και  ήδη αυτή η πρόταση έχει περάσει από το Τοπικό Συμβούλιο  της Τρίπολης και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με θετικές γνωμοδοτήσεις.

Πλέον απομένει να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο για τη σύστασή της.
 Η πρόταση του Δήμου ,για τη λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων , είναι να λειτουργεί κάθε Παρασκευή απόγευμα  στην πλατεία Βαλτετσίου .
 Η Παρασκευή επιλέγει γιατί ήταν κοινή απόφαση και δεν μπορούσαμε να βρούμε άλλη μέρα .Εκτιμώ ότι δεν θα επηρεαστεί η αγορά   του Σαββάτου,  γιατί η βιολογική αγορά είναι μια μικρή αγορά και έχει το δικό της κοινό και φανατικούς επισκέπτες .
Στη βιολογική λαϊκή  αγορά  θα  παραχωρηθούν  20 θέσεις και σε αυτή θα συμμετέχουν μόνο αδειούχοι βιοκαλλιεργητές καθώς η  σύσταση της αγοράς αυτής γίνεται με βάση την κείμενη νομοθεσία η οποία είναι ξεκάθαρη με συγκεκριμένους νόμους και προεδρικά διατάγματα.

Όταν λοιπόν εγκριθεί πλέον η σύσταση της βιολογικής λαϊκής αγοράς από το Δημοτικό Συμβούλιο και από την Περιφέρεια , η λειτουργία της θα είναι δοκιμαστική , για 6 μήνες. Μία απόφαση της Τοπικής Κοινότητας η οποία υιοθετήθηκε  και θα  συμπεριληφθεί στην πρόταση του Δήμου είναι να υπάρχει μίνιμουμ συμμετοχών , 8 πωλητές τουλάχιστον. 
Πιστεύουμε ότι αυτή η αγορά  θα  εξυπηρετεί τους καταναλωτές του Δήμου καθώς  είναι μια λύση που μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να βρει ποιοτικά βιολογικά προϊόντα σε καλές τιμές αλλά παράλληλα είναι και μια διέξοδος για τους βιοκαλλιεργητές να βρουν ένα χώρο να πουλήσουν τα προϊόντα τους .»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου