Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Παράκτια Οδική σύνδεση Λακωνίας - Αρκαδίας (Φωκιανός - Κυπαρίσσι)Με δελτίο τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης ανακοινώθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού  18.113.000 € για την κατασκευή του τμήματος Φωκιανού - Κυπαρίσσι παράλληλα με την ακτή που θα ενώνει τους Νομούς Αρκαδίας και Λακωνίας. Ενα σημαντικό έργο "καημός" των τοπικών κοινωνιών αλλά και των επισκεπτών - τουριστών των δυο νομών που δεν κατάφερναν να επισκεφτούν ξεχωριστής ομορφιάς μέρη λόγω έλλειψης σύντομης οδικής σύνδεσης.
 
Το δελτίο τύπου αναφέρει:
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε απόφαση για την έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού 18.113.000 € για τη δημοπράτηση του έργου “Κατασκευή του τμήματος Φωκιανός- Κυπαρίσσι της οδού Μύλοι – Άστρος – Λεωνίδιο – Πούλιθρα – Φωκιανός – Κυπαρίσσι». Tο έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας (2007-2013)».
Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του δρόμου που ξεκινά από την βόρεια πλευρά του οικισμού Κυπαρίσσι και κατευθύνεται βόρεια καταλήγοντας στον όρμο Φωκιανού. Χωροθετείται στην ανατολική πλευρά της Πελοποννήσου και ανατολικά του Πάρνωνα, χαράσσεται παράλληλα με την ακτή και ενώνει τις Περιφερειακές Ενότητες Λακωνίας και Αρκαδίας. Το συνολικό μήκος της υπό κατασκευή οδού είναι είκοσι (20) χιλιόμετρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου