Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Στουρνάρας: Τέλος στα σενάρια χρεοκοπίας


Στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση 52,5 δισ. ευρώ αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών. «Η απόφαση θέτει τέλος στα τρέχοντα σενάρια της ελληνικής χρεοκοπίας, της εξόδου της χώρας μας από το ευρώ και δημιουργεί τις συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη και υψηλότερη απασχόληση«, είπε.
«Βεβαίως αυτό που πετύχαμε είναι
πολύ σημαντικό, αλλά είναι ένα πρώτο βήμα. Ο δρόμος παραμένει ακόμη μακρύς και ανηφορικός», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Υγείας
Ο κ.Στουρνάρας είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόφατα τα οποία χαρακτήρισε «οδυνηρά», τονίζοντας ωστόσο ότι «οφείλει να τα επωμιστεί η δική μας γενιά για να σώσει τις επόμενες, γιατί είναι υπεύθυνη για τον εκτροχιασμό της οικονομίας».
Αναφερόμενος στη φορολογική μεταρρύθμιση που δρομολογείται και θα ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι «θα υπηρετεί την βασική αρχή ότι όλοι μας οφείλουμε να συμβάλουμε στη διάσωση της χώρας μας, βάσει των δυνατοτήτων μας».
«Τα στοιχεία που δείχνουν ότι ένας στους δυο ελεύθερους επαγγελματίες δήλωσε για το 2011 ετήσια εισοδήματα μέχρι 5.000 ευρώ, είναι ενδεικτικό της άδικης φορολόγησης εισοδημάτων και της ανισομερούς κατανομής των βαρών στους απασχολούμενους», είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Σε ό,τι αφορά τα πιστωτικά ιδρύματα, ο κ.Στουρνάρας ανέφερε ότι με την απόφαση του Eurogroup «θα ενισχυθεί τόσο η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος όσο και η κεφαλαιακή του επάρκεια και η αξιοπιστία του – έτσι θα αρχίσει πάλι το τραπεζικό σύστημα να δίνει δάνεια σε επιχειρήσεις».
Αναφερόμενος στην αποκρατικοποιήσεις ο υπουργός είπε ότι: «επιταχύνουμε την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, μέσα από τις αποκρατικοποιήσεις, ξεκινάει η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη».
«Ξέρω ότι για πολλούς από τους συμπολίτες μας, το να μιλά κανείς για ανάπτυξη, επενδύσεις και νέες δουλειές είναι άπιαστο όνειρο. Όμως θέλω να πιστεύω ότι το 2013 ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για να αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου