Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Μεγάλη ανταπόκριση στην πρόσκληση αλληλεγγύης από τις Δημοτική Ραδιοφωνία και ΕΡΑ




Ανταπόκριση πέρα από κάθε προσδοκία είχε η πρόσκληση αλληλεγγύης από Δημοτική Ραδιοφωνία, την ΕΡΑ Τρίπολης και τις ‘’Αρκαδικές Ειδήσεις’’. Δεκάδες συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αλληλεγγύης, για την στήριξη οικονομικά αδύναμων κι αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας, μέσω των κοινωνικών δομών των Ιερών Μητροπόλεων Μαντινείας & Κυνουρίας, Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως και του Δήμου Τρίπολης.

Αυτό επιβεβαίωσε η
Αντιδήμαρχος Πρόνοιας του Δήμου Τρίπολης, Μαρία Εικοσιδέκα, σε συνέντευξή της το πρωί της Δευτέρας.
Να σημειωθεί ότι συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, ρούχα και ειδή πρώτης ανάγκης τα οποία θα μοιραστούν σε οικογένειες που στηρίζονται, από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Τρίπολης και τις Ιερές Μητροπόλεις της Αρκαδίας.
Τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και ειδή πρώτης ανάγκης, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου στη Τρίπολη, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στη Μεγαλόπολη και στο Εκκλησιαστικό Μουσείο στη Δημητσάνα, που συνολικά ξεπερνούν τους δύο τόνους και θα καλύψουν τις ανάγκες των συμπολιτών μας, που πλήττονται από την οικονομική κρίση για αρκετό διάστημα.
Μεταξύ των προσφορών εξαιρέτως σημαντική είναι αυτή, της γνωστής Ελληνο-Αμερικανικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, με πενήντα πακέτα τροφίμων που καλύπτει τις ανάγκες 50 οικογενειών για τρόφιμα επί ένα μήνα.
Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, σε δηλώσεις του, από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου, μίλησε για την κοινωνική πολιτική του δήμου και ειδικά για το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό ιατρείο και το κοινωνικό φροντιστήριο που θέλει να λειτουργήσει ο Δήμος Τρίπολης, ενώ εξήρε τα δύο ενημερωτικά ραδιόφωνα της Αρκαδίας, για την πρωτοβουλία οργάνωσης της δράσης.
Από την πλευρά της Μητρόπολης Μαντινείας, ο αιδεσιμότατος π. Ιωάννης Σουρλίγγας μίλησε για ενθαρρυντικά μηνύματα από τους πολίτες, που από το υστέρημα τους, έφεραν τρόφιμα και ρούχα για τον κόσμο που σήμερα δοκιμάζεται. Μετέφερε και τις ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου προς τα δυο ραδιόφωνα που έλαβαν αυτή την πρωτοβουλία. 
Το Δημοτικό Ραδιόφωνο, η ΕΡΑ Τρίπολης και οι Αρκαδικές Ειδήσεις, που είχαμε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης,  ευχαριστούμε θερμά όλους, που από το υστέρημά τους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και με την προσφορά τους συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης.
Ευχόμαστε σε όλους, καλές γιορτές κι ας ελπίσουμε ότι η νέα χρονιά, τουλάχιστον θα είναι καλύτερη από αυτή που φεύγει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου