Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Μεγάλη απάτη μέσω ιστοσελίδων πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων. στο Άργος


Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση στην Αργολίδα, που εμπλέκεται σε απάτες μέσω ιστοσελίδων πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων.
Συνελήφθησαν στο Ναύπλιο τρία (3) μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον ακόμα τέσσερα (4) μέλη αυτής.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα, βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, μπλοκ επιταγών και ηλεκτρονικές συσκευές.
Υπολογίζεται ότι από την δράση τους είχαν αποκομίσει χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις -39.000- ευρώ.

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που εμπλέκεται σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης, μέσω ιστοσελίδων πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων.
Συνελήφθησαν προχθές (17-12-2012) το βράδυ, στο Ναύπλιο Αργολίδας, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, τρεις (3) ημεδαποί, δύο γυναίκες ηλικίας 28 και 26 ετών, καθώς και ένας 64χρονος, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Επιπλέον, από τις αστυνομικές Αρχές αναζητούνται για να συλληφθούν, άλλοι τέσσερις (4) ημεδαποί, τρεις άνδρες ηλικίας 40, 36 και 53 ετών, καθώς μία 32χρονη, όλοι τους μέλη της οργάνωσης.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής και συστηματικής αστυνομικής έρευνας, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν πληροφορίες, αλλά και στοιχεία τα οποία προέκυπταν. Με αυτό το τρόπο διακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση είχε συσταθεί και δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον την τελευταία τριετία (από το έτος 2009). Εξακριβώθηκε επιπλέον ότι λειτουργούσε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, σε πανελλαδικό επίπεδο, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου κέρδους, από την εξαπάτηση υποψήφιων αγοραστών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων μέσω διαδικτύου.
Ειδικότερα, η εξαπάτηση γινόταν μέσω καταχώρησης ηλεκτρονικών αγγελιών για πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, οι οποίες ωστόσο ήταν εικονικές και δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Με αυτό τον τρόπο αποσπούσαν από τους υποψήφιους αγοραστές χρηματικά ποσά, τα οποία οι τελευταίοι τους κατέθεταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς ως προκαταβολή.  
Πιο αναλυτικά, ο 64χρονος συστήνονταν στους υποψήφιους αγοραστές, με την ιδιότητα του ιατρού ή του δικηγόρου, πείθοντάς τους να καταθέτουν χρηματικά ποσά, κυρίως στους τραπεζικούς λογαριασμούς του 40χρονου και της 32χρονης. Στην συνέχεια, τα χρηματικά ποσά μεταφέρονταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, κυρίως της 28χρονης και του 53χρονου, τα οποία έκαναν ανάληψη άμεσα.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και νομότυπες έρευνες στις οικίες, σε κατάστημα και στα οχήματα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
·         Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικό υπολογιστής.
·         Το χρηματικό ποσό των -9.345- ευρώ.
·         Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
·         Μια (1) κάρτα ανάληψης χρημάτων.
·         Ένα (1) μπλοκ επιταγών.
·         Πέντε (5) βιβλιάρια καταθέσεων.
·         Διάφορα έγγραφα που σχετίζονται με τραπεζικές συναλλαγές.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει προκύψει ότι από την 19-11-2012 μέχρι και σήμερα, έχουν καταγγείλει εξαπάτηση σε βάρος τους δεκατρία (13) άτομα, τα οποία κατέθεσαν συνολικά, χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις -39.000- ευρώ, σε τραπεζικούς λογαριασμούς των μελών της οργάνωσης.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το μέγεθος της παράνομης δραστηριότητας και των συναλλαγών της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και η περαιτέρω συμμετοχή και άλλων ατόμων σε αυτή.
Όσοι πολίτες επιθυμούν να καταγγείλουν ανάλογες πράξεις εξαπάτησης σε βάρος τους, μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου
(Τ/Φ: 27520-98751 και 27520-22458).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου