Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

«Συγκέντρωση» πελοποννησιακών προϊόντων στην πλ. Κλαυθμώνος



Εκθεση πελοποννησιακών παραδοσιακών προϊόντων - τουρισμού και πολιτισμού, με τίτλο «Μύθοι, γεύσης και ποιήματα» στην πλατεία Κλαυθμώνος, υπό την αιγίδατου Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τη συνδιοργανώνουν τα Εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια Αρκαδίας, Ηλείας, Αργολίδας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας και Αχαΐας. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 12 ως και τις 16 Δεκεμβρίου και τα περίπτερα των εκθετών θα είναι ανοικτά από τις 10.00 το πρωί ως τις 9.00 το βράδυ.

Στόχος της έκθεσης η εξωστρέφεια των προϊόντων και τη γνωριμία του πολυπληθούς κοινού της Αττικής με τον πολιτιστικό πλούτο της Πελοποννήσου. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν παραδοσιακά προϊόντα, να γευτούν πελοποννησιακές γεύσεις από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, αλλά και να ταξιδέψουν στους μύθους της Πελοποννήσου, ενώ πολιτιστικά και χορευτικά συγκροτήματα θα δίνουν παλμό στη γιορτή.
Παράλληλα, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στην πλατεία Καρύτση, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση κατά την οποία ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, σε ρόλο οικοδεσπότη, θα ξεναγήσει εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης στους μύθους και τις γεύσεις της Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου