Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Απολογισμός Σωματείου επαγγελματιών Άστρους και νέο ΔΣ με πρόεδρο τον Δ.Κατσή




Η δράση του Σωματείου Επαγγελματιών Άστρους «Ο Καρυτσιώτης» από τις 16 Μαρτίου ως τις 28 Νοεμβρίου παρουσιάστηκε στη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησε το Σωματείο, ενώ άλλαξε και η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου με τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο Δημήτρη Κατσή να αναλαμβάνει χρέη προέδρου μέχρι τις επόμενες αρχαιρεσίες που θα γίνουν το 2013, όπου όπως αποφασίστηκε θα αλλάξει και το καταστατικό του Σωματείου.

Μεταξύ των δράσεων του Σωματείου ήταν η ενημέρωση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για την ενεργοποίηση του Σωματείου, το αίτημα για συμμετοχή του Σωματείου στην επιτροπή διαβούλευσης του δήμου, η ιεράρχηση προτεραιοτήτων και σκοπών του Σωματείου, ψήφισμα για το δημοτικό σχολείο Δολιανών, ενοικίαση κτιρίου για τη στέγαση του Σωματείου
Εκδώσαμε ψήφισμα συμπαράστασης για να παραμείνει ανοικτό το σχολείο των Δολιανών, και η όποια απόφαση στο μέλλον να είναι πρώτα προς όφελος των μαθητών, και να ακουστεί και η τοπική κοινωνία και οι επαγγελματίες, αίτημα στο επιμελητήριο για λίστα σε ηλεκτρονική μορφή όλων των επιχειρήσεων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, συμμετοχή  σε υλοποίηση  προγράμματος ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ , με θέμα ανάπτυξη δεξιοτήτων Η/Υ, με οικονομικό όφελος των συμμετεχόντων μελών και του Σωματείου μας.
Επίσης εκδόθηκε  ανακοίνωση στο διαδίκτυο με κάλεσμα για εγγραφή νέων Mελών, γνωστοποιήσαμε το e-mail:sekaritsiotis@otenet.gr.
Αποστολή εγγράφου  στην Αστυνομική Διεύθυνση Παρ. Άστρους  για μεγαλύτερη αστυνόμευση τις βραδινές ώρες, το πρωί να ρυθμίζουν την κυκλοφορία τις ώρες αιχμής χωρίς να γράφουν κάποιον που θα σταματήσει προσωρινά για να ψωνίσει, να ελέγχουν το παραεμπόριο και να τηρείται η νομοθεσία στους νόμιμους πλανόδιους οι οποίοι να δραστηριοποιούνται μακριά από καταστήματα.
Επίσης στις δράσεις συμπεριλαμβάνονται:
Ανακοίνωση διαμαρτυρίας προς την διοίκηση της ΔΕΗ, για τις απαράδεκτες διακοπές ρεύματος χωρίς ειδοποίηση σε ώρες αιχμής των καταστημάτων και παράπονα επαγγελματιών για φθορές εμπορευμάτων από τις διακοπές.
Αποστολή εγγράφου προς τον Δήμο,  το Επιμελητήριο και το Τμήμα Εμπορίου, με παράπονα επαγγελματιών σχετικά, α)για την νομιμότητα λειτουργία της λαϊκής, για τις άδειες, αν προτιμούνται πρώτα οι ντόπιοι παραγωγοί ,αν πληρώνουν όλοι, αν γίνεται έλεγχος στις τιμές, για το παραεμπόριο γύρω από αυτή, και τι θα γίνει σχετικά με την μεταφορά της.
β)Έχουμε δεχτεί παράπονα για τους πλανόδιους ψαράδες, πρώτον αν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, και ότι πιάνουν μόνιμα θέσεις παρκινγκ και δεν μπορεί να σταματήσει προσωρινά κάποιος διερχόμενος επισκέπτης, να πιεί ένα καφέ και να αφήσει μερικά ευρώ στην τοπική αγορά.
γ)Να υπάρξει συνεννόηση του Δήμου με την Αστυνομική διεύθυνση για την ρύθμιση της κυκλοφορίας τις ώρες αιχμής, και να μη γράφουν κάποιο που θα σταματήσει για λίγο για να ψωνίσει.
δ)Να δημιουργηθούν άμεσα 2 θέσεις στάθμευσης στην πλατεία για άτομα με ειδικές ανάγκες.
ε)Ζητήσαμε μείωση τιμών στο νερό, και περισσότερη καθαριότητα.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα 15 μήνες μετά, δεν έχουμε πάρει επίσημες απαντήσεις από τον Δήμο παρά τις επαναλαμβανόμενες ενοχλήσεις για τα θέματα!
Ανακοίνωση στο διαδίκτυο, για 2 χρόνια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε επαγγελματίες που κλείνουν τις επιχειρήσεις
Ενημέρωση με ανακοίνωση στο διαδίκτυο για τον κοινωνικό τουρισμό του Ε.Ο.Τ και τους δικαιούχους του Ο.Α.Ε.Ε
Μεταφορά με έγγραφο στην Δ.Ο.Υ παραπόνων για επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, χωρίς έναρξη επαγγέλματος, και χωρίς να έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος όπου απαιτείται, η Δ.Ο.Υ το κοινοποίησε στο Σ.Δ.Ο.Ε Πελοποννήσου .
Τοποθέτηση πανό στο σταυροδρόμι προς το Παρ.Άστρος για τους καλοκαιρινούς μήνες, με μήνυμα να στηριχτεί η τοπική αγορά, και να κρατήσουμε τις παραλίες και το περιβάλλον καθαρό.
Ανακοίνωση στο διαδίκτυο για μείωση επαγγελματικών μισθώσεων, και ρυθμίσεις ΟΑΕΕ.
Κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία 19 Οκτωβρίου για τα απαράδεκτα μέτρα, και για πρώτη φορά έκλεισαν όλα τα καταστήματα στο Άστρος και μετά την παρέμβαση του Σωματείου μας σε 4-5 περιπτώσεις που αρχικά άνοιξαν, μετά ακολούθησαν όλοι.
Μετά από αίτημα των καταστημάτων του δρόμου του Ταχυδρομείου ζητήσαμε με έγγραφο πρωτ.17 από τον Δήμο άδεια για Χριστουγεννιάτικη γιορτή.
Και πολλές ακόμα δράσεις.
Το νέο ΔΣ του Σωματείου
Πρόεδρος Κατσής Δημήτρης
Αντιπρόεδρος Καμπύλης Δημήτρης
Γενικός Γραμματέας Τζιβελόπουλος Φώτης
Ταμίας Πατσιόγιαννης Μανώλης
Μέλος Κόσσυβας Ηλίας
Μέλος Μπάρλας Φώτης
Μέλος Αγγελόπουλος Φώτης
Να σημειώσουμε πως το Σωματείο επαγγελματιών Άστρους "Ο Καρυτσιώτης" είχε πραγματοποιήσει και τον Ιούνιο απολογισμό της δράσης του για ενημέρωση των μελών του...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου