Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Το ΓΝ Καλαμάτας επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης


Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Πέτρος Τατούλης προκειμένου να ενημερωθεί από τον Διοικητή του Ιδρύματος κ.Γεώργιο Μπέζο για τα θέματα που αφορούν το Νοσοκομείο και τις υγειονομικές δομές ευθύνης αυτού.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
που για πολλοστή φορά επισκέπτεται το Νοσοκομείο Καλαμάτας, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο το προσωπικό του ενδιαφέρον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την λειτουργία του Ιδρύματος και επισήμανε κυρίως τα μεγάλα βήματα αναβάθμισης που έχουν επιτευχθεί σε αυτό το τελευταίο διάστημα.

Έκανε μάλιστα ειδική μνεία στην δυνατότητα που χαρακτηρίζει την Διοίκηση και το ανθρώπινο δυναμικό να υποβάλλει ώριμες προτάσεις στην Διαχειριστική Αρχή και να αξιοποιεί με το καλύτερο τρόπο τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.


 Κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο ο κ.Πέτρος Τατούλης δήλωσε:

«Παρακολουθώ από πολύ κοντά τα δρώμενα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και τις προσπάθειες που καιρό τώρα καταβάλει η διοίκηση προκειμένου να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που αυτό προσφέρει στους πολίτες της Μεσσηνίας.
Θέλω να δηλώσω ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας παρουσιάζει ξεχωριστή και αξιόλογη δραστηριότητα στο τομέα της ένταξης έργων και απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ  στο κωδικό της υγείας και γι΄ αυτό θέλω να επαινέσω τον Διοικητή Γ. Μπέζο και τους συνεργάτες του. Καιρό τώρα οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου και της Περιφέρειας συνεργάζονται καθημερινά και στενά προκειμένου να ωριμάζουν γρήγορα και αποτελεσματικά τις πολύ ουσιώδεις προτάσεις που έχουν ενταχθεί και που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ.
Θεωρώ  αυτονόητο και επιβεβλημένο ότι αυτή η δημιουργική σχέση συνεργασίας και προόδου σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει  να ανακοπεί απεναντίας να ενισχυθεί,  διότι το ΕΣΠΑ αποτελεί και στο τομέα της υγείας τη μοναδική πηγή χρηματοδότησης στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε.»

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:

« Σήμερα με ιδιαίτερη χαρά και για πολλοστή φορά  επισκέπτεται το Νοσοκομείο μας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου .Πέτρος Τατούλης και οι συνεργάτες του προκειμένου να ενημερωθούν για όλα τα θέματα που αφορούν την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του.

Για εμάς, όπως από καιρό έχουμε δηλώσει, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί από τους βασικούς μας συνεργάτες , συνομιλητές και συμβούλους για μία σειρά από θέματα υγείας, κυρίως όμως στην καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας παρέχει το ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει το Νοσοκομείο μας.

Στο ΠΕΠ Πελοποννήσου μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί οκτώ προτάσεις που αφορούν την προμήθεια ιατροτεχνολογικού, ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και την κτιριακή αναβάθμιση των υποδομών συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 €, ενώ άλλες έξι προτάσεις βρίσκονται ώριμες στην Διαχειριστική Αρχή συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 €.

Σε όλη αυτή τη προσπάθεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και οι συνεργάτες του ήταν δίπλα μας αρωγοί και συνοδοιπόροι. Γι’αυτό σήμερα θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια.

Εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε εντατικά τη συλλογική προσπάθεια αξιοποιώντας τη χρηματοδοτική ευκαιρία του ΕΣΠΑ. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμη μπροστά μας. Θεωρούμε ότι δεν πράττουμε κάτι το ξεχωριστό. Εκτελούμε το χρέος μας και αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία για την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας που παρέχει το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Δεν πρέπει να αφήνουμε ούτε μία ημέρα να πηγαίνει χαμένη. Το ΕΣΠΑ είναι το μοναδικό και κρίσιμο εργαλείο χρηματοδότησης στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που διανύουμε. Το αίσθημα ευθύνης μας επιβάλλει να κινούμαστε με ταχείς ρυθμούς.»


Μαζί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη το Νοσοκομείο Καλαμάτας επισκέφτηκαν :

  • Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης  Ντίνα Νικολάκου
  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Νομού Μεσσηνίας  Παναγιώτης Αλευράς
  • Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη  Μπουλούκος Γιώργος
  • Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κώστας  Τσαπόγας και Γιάννης Αργυράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου