Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Καταργείται το ασυμβίβαστο των Δημάρχων
Δυόμισι χρόνια περάσανε και επιτέλους η κυβέρνηση κατάλαβε ότι το ασυμβίβαστο των δημάρχων δεν έχει καμία ουσία και καμία εφαρμογή. Ετσι ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης από βήματος συνεδρίου της ΚΕΔΕ εξήγγειλε την κατάργηση του ασυμβίβαστου προκειμένου όπως είπε να μην αποθαρρύνονται στελέχη της κοινωνίας που διστάζουν να εγκαταλείψουν πλήρως την επαγγελματική τους δραστηριότητα και να ασχοληθούν με τα κοινά.
Η διάταξη του νόμου θα συμπεριληφθεί σε νέο νόμο σκούπα που ετοιμάζεται εντός ολίγου και θα διαμορφώσει για μια ακόμη φορά τον Καλλικράτη.
Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός, σε συνεργασία με την Επιτροπή Θεσμών της ΚΕΔΕ, και λαμβάνοντας υπόψη τις επιστολές των ΟΤΑ που ανταποκρίθηκαν στην υποβολή προτάσεων, συζητούνται ήδη νομοθετικές ρυθμίσεις που θα τροποποιούν τον Καλλικράτη, βελτιώνοντας και θωρακίζοντας το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την Αυτοδιοίκηση
Επίσης στο θέμα των αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται από 1.1.2013 ο Υπουργός δήλωσε ότι περιμένει άμεσα τις προτάσεις της ΚΕΔΕ, ώστε να μπορέσει έγκαιρα να περάσει όπου χρειάζεται νομοθετικές ρυθμίσεις εξασφαλίζοντας τη λειτουργικότητα των δομών και των υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου