Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Πέτρος Τατούλης: Η αποκατάσταση της χωματερής στο Πλάτωμα είναι πρώτη προτεραιότητα



«Η αποκατάσταση της χωματερής στο Πλάτωμα είναι πρώτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2013 θα είναι έτοιμη η μελέτη και θα επιλεγεί ο ανάδοχος, γιατί αυτή είναι και η μοναδική οριστική λύση για την πρόληψη παρόμοιων φαινομένων, όπως η φωτιά που καίει εδώ και δέκα περίπου μέρες, αλλά και απόδοσης του χώρου για χρήση από τους πολίτες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012, με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα, το Δήμαρχο Τρίπολης κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Ταλούμη, τον διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας κ. Ιωάννη Καρατζά και υπηρεσιακούς παράγοντες. 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε επίσης ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει με όποιο μέσο χρειαστεί την επίταση της κατάσβεσης της φωτιάς στη χωματερή στο Πλάτωμα, και με εξοπλισμό και με ανθρώπινο δυναμικό, ακόμα και με πόρους αν χρειαστεί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σημαντικό αυτό πρόβλημα που απειλεί τη δημόσια υγεία και έχει σοβαρές επιβλαβείς επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής η φωτιά είναι αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενης κακόβουλης ενέργειας και για την αντιμετώπισή της απαιτείται επιχωμάτωση σε μεγάλη έκταση και ποσότητα. Σε αυτό συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες και ήδη η Περιφέρεια Πελοποννήσου έθεσε στη διάθεση της πυροσβεστικής υπηρεσίας επιπλέον οχήματα μεταφοράς χώματος.
Συμφωνήθηκε επίσης η διόρθωση της περίφραξης και η επίταση της αστυνόμευσης του χώρου σε εικοσιτετράωρη βάση, εκ μέρους του Δήμου η αρμοδιότητα και η ευθύνη του οποίου είναι ξεκάθαρη, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.
Ο Περιφερειάρχης ζήτησε τέλος από το Δήμο να προσφύγει στις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση και να αποτραπούν παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου