Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Είδε... Αστεράκια η Κέρκυρα


Μία οδυνηρή ήττα γνώρισε στην έδρα της η ομάδα της Κέρκυρας από τον Αστέρα με 1-0, με τους Φαίακες να βλέπουν την ψαλίδα να ανοίγει και να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η προσπάθεια για την παραμονή.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μπουν δυνατά και να αιφνιδιάσυν τον Αστέρα, όμως οι παίκτες του Τσιώλη φάνηκαν διαβασμένοι και δεν παρασύρθηκαν. Αντίθετα, έκλεισαν του χώρους και κατάφεραν να πάρουν το έλεγχο του κέντρου ψάχνοντας το γρήγορο τέρμα που θα... ξεκλείδωνε την αντίπαλη άμυνα.

Οι Αρκάδες πίεσαν αρκετά και ανάγκασαν τους Φαίακες να είναι κλεισμένοι στα καρέ τους και να προσπαθούν απλά να διώξουν την μπάλα και να παραχωρουν πολλά στημένα και κυρίως κόρνερ.
Από μία τέτοια φάση άλλωστε ήρθε και το τέρμα για τους Αρκάδες, όταν στο 24' ο Περόνε ανέλαβε να εκτελέσει ένα φάουλ από πολύ καλή θέση. Ο πρώτος σκόρερ των κίτρινων σούταρε δυνατά, η μπάλα κόντραρε και στον Ηλιάδη, ξεγελώντας έτσι τον Στρατηλάτη, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Το τέρμα αυτό αποσυντόνισε τους Φαίακες, οι οποίοι για περίπου 15 λεπτά έδειχναν χαμένοι, αφήνοντας το περιθώριο στους παίκτες του Αστέρα να φτιάξουν φάσεις και να διεκδικήσουν ένα ακόμα τέρμα, το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ, αφού δεν κατάφεραν να βρουν στόχο.

Στην επανάληψη οι Φαίακες μπήκαν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα και να διεκδικήσουν όσες ελπίδες είχαν να φύγουν με κάτι καλύτερο από την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Οι παίκτες του Μάντζιου έκαναν φάσεις, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους, όμως είχαν κόντρα την τύχη και τον πολύ καλό Φούλοπ που όποτε χρειάστηκε αντέδρασε εξαιρετικά και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Μάλιστα, όσο περνούσε η ώρα οι ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας άρχισαν να αγχώνονται και να προσπαθούν να αναπτυχθούν με άναρχο τρόπο, με γεμίσματα και σέντρες οι οποίες ήταν... παιχνιδάκι για την έμπειρη άμυνα των Αρκάδων που «σκούπιζε» τα πάντα με χαρακτηριστική ευκολία.

Έτσι, το τελικό σφύριγμα βρήκε τους Αρκάδες να πανηγυρίζουν το δεύτερο διπλό τους στην σεζόν, με το οποίο σκαρφαλώνουν στην 3η θέση της βαθμολογίας. Στην αντίπερα όχθη, οι Φαίακες δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από ακόμα ένα παιχνίδι και πλέον τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα στην υπόθεση σωτηρία.

MVP: Περόνε. Ο Αργεντινός παίκτης του Αστέρα πραγματοποιεί μία πάρα πολύ καλή σεζόν, είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του και έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εκπληκτική πορεία της. Με το σημερινό τέρμα φτάνει τα 7 συνολικά και χαρίζει στους Αρκάδες ακόμα ένα τρίποντο.

Αδύναμος Κρίκος: Μάντζιος. Ο τεχνικός της Κέρκυρας παρέταξε μία περίεργη ενδεκάδα, αφήνοντας εκτός παίκτες που είναι βασικοί και μπορούν να βοηθήσουν. Αναστασόπουλος, Μπάρκογλου και Ζουμπουλάκης έμειναν στον πάγκο, με αποτέλεσμα να μπερδέψει πιο πολύ την ομάδα του παρά τους αντιπάλους του.

Στο ύψος του: Αγρίτης. Ο έμπειρος επιθετικός ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων, ταλαιπώρησε αρκετά τον Πιπίνη τον οποίο και ανάγκασε να υποπέσει σε πολλά φάουλ. Αν είχε κάποιο αξιόλογο στήριγμα θα μπορούσε να οδηγήσει την ομάδα του σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος): Στρατηλάτης, Μπουκουβάλας, Έντερ, Βενέτης (46’ Πετρούσης), Τσουμάνης, Ηλιάδης (81’ Βασιλόγιαννης), Κρητικός, Λεόν, Αγρίτης, Γιάντσης, Τσοκάνης (57’ Διαμαντόπουλος).

Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Ουσέρο (78’ Φορμίκα), Αλβάρεζ, Ναβάρο, Ράγιος (91’ Κουρμπέλης), Ντε Μπλάσις (87’ Φραγκουλάκης), Περόνε.



newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου