Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε εργοτάξιο στην Κορινθία.



Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα, ενώ αναζητούνται ακόμα δυο (2) συνεργοί τους.

Είχαν αφαιρέσει εργαλεία, μεταλλικά αντικείμενα και ηλεκτρολογικό υλικό, οι αξία των οποίων αγγίζει τις -42.000- ευρώ.
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, η ληστεία σε εργοτάξιο, που έγινε προχθές (6-1-2013) το μεσημέρι, στη Λυγιά του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Κορινθίας.
Συνελήφθησαν, τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ, δύο άνδρες ηλικίας 37 και 40 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα 41 ετών, καθώς και ένας (1) 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ληστεία, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον ακόμα δύο (2) συνεργοί τους.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε στο πλαίσιο της αστυνομική έρευνας, οι ανωτέρω, προχθές (6-1-2013) το μεσημέρι, στη Λυγιά του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Κορινθίας, αφού μπήκαν σε εργοτάξιο ιδιοκτησίας ημεδαπού, με την απειλή βίας σε βάρος 41χρονου ημεδαπού, φύλακα του εργοταξίου, αφαίρεσαν εργαλεία, μεταλλικά αντικείμενα και ηλεκτρολογικό υλικό, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε οχήματα και τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, εντός των ορίων του αυτοφώρου, προχθές (6-1-2013) το μεσημέρι, στο Καμάρι Κορινθίας, οι τρεις άνδρες και χθες (7-1-2013) το πρωί, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, η 41χρονη. Κατά την σύλληψη τους, ο 37χρονος και ο 40χρονος, προέβαλαν αντίσταση στους αστυνομικούς.
Επιπλέον κατά τις έρευνες, οι αστυνομικοί βρήκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ επίσης κατασχέθηκε ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο.
Η συνολική αξία των αντικειμένων που αφαίρεσαν, αγγίζει τις -42.000- ευρώ, συμφώνα με τον ιδιοκτήτη τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου, για την ταυτοποίηση  και των υπόλοιπων δραστών, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου