Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ....Επιτακτική η επανεξέταση του θέματος των μετεγγραφών των φοιτητών.


Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε σήμερα 30.7.2012 ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας, με θέμα την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με τις μετεγγραφές των φοιτητών.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σε αυτή την  πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, με τις αλλεπάλληλες μειώσεις των μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με την αύξηση των φόρων και των έκτακτων εισφορών, πολλές οικογένειες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες κάλυψης των δαπανών διαμονής και διαβίωσης των παιδιών τους, που σπουδάζουν σε ανώτατες ή ανώτερες σχολές, οι οποίες βρίσκονται εκτός της μόνιμης κατοικίας τους. Την ίδια στιγμή οι φοιτητικές εστίες αδυνατούν να καλύψουν το σύνολο των διαρκώς αυξανόμενων αιτήσεων φοιτητών για την εισαγωγή τους σε αυτές.
Δεδομένου ότι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ελληνικές οικογένειες είναι η αδυναμία στήριξης των παιδιών τους που σπουδάζουν σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές, που βρίσκονται σε διαφορετικές πόλεις, καθίσταται αναγκαία και επιτακτική η επανεξέταση του θέματος των μετεγγραφών.
 Για το θέμα αυτό είχαμε καταθέσει με τον Βουλευτή Ηλείας κ. Μιχάλη Κατρίνη σχετική τροπολογία και είχε συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση της Βουλής στις 26 Οκτωβρίου του 2011. Στη συνεδρίαση αυτή η τότε Αναπληρωτής Υπουργός κα Φώφη Γεννηματά είχε υποσχεθεί ότι θα επανεξετάσει το θέμα συνολικά.
Κατόπιν των ανωτέρων,
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Είναι στις προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου να εξετάσει την τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας αναφορικά με τις μετεγγραφές  των φοιτητών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου