Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

Το πρώτο «πράσινο» νηπιαγωγείο στην ΤρίποληΤο πρώτο “πράσινο” νηπιαγωγείο στην χώρα θα λειτουργήσει από τη νέα σχολική χρονιά στο δήμο Τρίπολης και συγκεκριμένα στο Μερκοβούνι, χωριό που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης κι απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αρκαδικής πρωτεύουσας.

Το νηπιαγωγείο με οικολογικό προσανατολισμό, θα λειτουργήσει σε ένα παλαιό πέτρινο δημοτικό σχολείο που οικοδομήθηκε με χρήματα ομογενών και είχε κλείσει πριν από 25 χρόνια.
Το κτίριο αυτό ανακαινίστηκε από το δήμο Τρίπολης κι αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για να ξαναχτυπήσει το κουδούνι, μετά δυόμιση δεκαετίες και να υποδεχτεί τους πρώτους μικρούς μαθητές τον Σεπτέμβριο.
Στον προαύλιο χώρο του “πράσινου” νηπιαγωγείου, εκτάσεως 2 στρεμμάτων θα λειτουργεί κήπος και μικρό θερμοκήπιο, όπου τα παιδιά θα καλλιεργούν τα δικά τους φυτά, θα φιλοξενούν αρχικά και 6 φασιανούς που θα τους περιποιούνται, προκειμένου να εξοικειωθούν με τα ζώα, ενώ κατασκευάζεται μικρό θέατρο και ξύλινες παιδικές χαρές, δίνοντας στα παιδιά φοβερά ερεθίσματα και φέρνοντας τα σε συνεχή επαφή με τη φύση.

morias news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου