Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Η Εορτή της Φωτοφόρου Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και Ελευθερώτριας του Ελληνικού Έθνους στην Τρίπολη


Ιερέως Ιωάννη Σουρλίγγα
Επ' ευκαιρία της  μεγάλης  Εορτής  της Φωτοφόρου Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπάρθενου Μαρίας, της και Ελευθερώτριας του Ελληνικού Έθνους,  ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,  προεξήρχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ιστορικής αυτής  Επετείου.Την Κυριακή 28η Οκτωβρίου 2012,  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, τελέσθηκε  Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και εν συνεχεία τελέσθηκε    Δοξολογία επί τη Εθνική Επέτειο του Έπους του ΄40.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Παναγιώτα Θανασούλια, καθηγήτρια φιλόλογο, υποδιευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Τριπόλεως. Ακολούθησε συγκέντρωση του Κλήρου, του Λαού και των Επισήμων στο Μνημείο των Πεσόντων εις την  πλατεία Άρεως, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τέλεσε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης πάντων των υπέρ της πίστεως αγωνισαμένων και πεσόντων Πατέρων και Αδελφών μας. Αμέσως μετά έγινε η   κατάθεση  στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων και τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών. Η τελετή στο μνημείο έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.  
  Εν συνεχεία οι συμμετέχοντες στις εορταστικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν  την καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών των Σχολείων της Πόλεως,  της  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαιδεύσεως,  της Φιλαρμονικής του Δήμου Τριπόλεως, των Οργανώσεων και  Συλλόγων, των Προσκόπων με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, καθώς και   Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Πλήθος κόσμου, Αρχόντων, Στρατιωτικών και Εκπροσώπων των Φορέων του Νομού μας και του τόπου μας, συμμετείχε και παρακολούθησε τις εκδηλώσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού που είχε καταρτιστεί εκ της Περιφερείας Πελοποννήσου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου