Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση του Προεδρείου της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης κον Καράμπελα Παναγιώτη



Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η παραμονή του 11ου Σ.Π. στη Τρίπολη.
Ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων κ.Γεώργιος Ζαραφέτας, είπε στον Υπουργό μεταξύ των άλλων:
«Κύριε Υπουργέ, το κλείσιμο του 11ου ΣΠ σημαίνει ότι μπαίνει η ουσιαστική ταφόπλακα σε μια στρατιωτική μονάδα που φέρει τ’ όνομα του Απελευθερωτή Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.
Το 11ο Σ.Π. έγραψε λαμπρές σελίδες ιστορίας στους Πολέμους του 1912-1913 και είχε ονομαστεί η Σιδηρά Μεραρχία, και το 1940-1941 οι εφημερίδες της εποχής εκείνης έγραψαν ότι “το 11ο Σ.Π. υπήρξε η ραχοκοκαλιά του ελληνικού στρατού”…

Για μας τους Αρκάδες το 11ο Σ.Π. είναι ένα κομμάτι της ιστορίας μας. Είναι δεμένο με την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς αφού συνορεύει με τα ταμπούρια του Απελευθερωτή της Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.
Για τους λόγους αυτούς κάνουμε παράκληση στο Μανιάτη Στρατηγό και αναπληρωτή Υπουργό Αμύνης, ν’ ακυρώσει την απόφαση και να μην κλείσει το δοξασμένο 11ο Σ.Π. Τρίπολης».
Ο Υπουργός αφού άκουσε με προσοχή το Πρόεδρο απήντησε:
«Κύριε Πρόεδρε, όλα αυτά που είπαμε θα τα αξιολογήσω με τη δέουσα προσοχή, διότι το 11ο Σ.Π. πράγματι έχει κάποια άλλη ουδετερότητα από τα άλλα στρατόπεδα που κλείνουν.
Περνώ από στρατόπεδα που έχω υπηρετήσει και τα βλέπω κλειστά και συγκινούμαι.
Σήμερα δημιουργήσαμε στη Τρίπολη της Πολυκλαδική μονάδα βασικής εκπαίδευσης στη 124 Αεροπορική Βάση. Μαζί με το Ναυτικό και με διοικητική της Αεροπορίας σήμερα στη Τρίπολη κυκλοφορούν 1.700 στρατιώτες.
Κατόπιν διαλογικής συζήτησης το 11ο Σ.Π. παραμένει στη Τρίπολη κι εξυπηρετεί και στρατεύσιμους που παρουσιάζονται στην 124 Βάση λόγω μη υπάρχοντος χώρου».
Σαν Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων ευχαριστήσαμε τον Υπουργό και προτείναμε μια νέα συνάντηση με σκοπό να καταθέσουμε πρόταση για ίδρυση Ταξιαρχίας στη Τρίπολη.  
Για το 25μελές Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας



Γ. ΖΑΡΑΦΕΤΑΣ



Π. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου