Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Να καταργηθεί τώρα το χαράτσι της ΔΕΗ
Η απόφαση 1101/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών - σε αγωγή από Οργανώσεις και Ομοσπονδίες καταναλωτών - η οποία απαγορεύει στη ΔΕΗ να εισπράττει με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., το γνωστό «χαράτσι», δικαιώνει απόλυτα το κίνημα που αναπτύχθηκε από την πρώτη στιγμή με κεντρικό ρόλο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των Συνδικάτων του χώρου για να καταργηθεί το άδικο αυτό μέτρο.


Η απόφαση αυτή απαγορεύει την είσπραξη ενός αντισυνταγματικού τέλους (φόρου) και λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών της χώρας.
Θέτει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της, ώστε να απαλλάξει άμεσα τη ΔΕΗ από την είσπραξη του παράνομου αυτού πλέον φόρου που σε συνδυασμό με την μείωση των εισοδημάτων των λαϊκών στρωμάτων προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στα οικονομικά της ΔΕΗ.
Επιβάλλεται η κυβέρνηση να εκδώσει άμεσα σχετική απόφαση, με την οποία να καταργείται το χαράτσι της ΔΕΗ.

Καλούμε την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αξιοποιώντας και την παραπάνω απόφαση να εντείνει τη δράση της σε συντονισμό με άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες για την κατάργηση του αντισυνταγματικού, παράνομου και άδικου τέλους και να στηρίξει έμπρακτα όσα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν προβλήματα διακοπής ή και έχει υπάρξει διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος

Μέλος της Διοίκησης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗΤηλ. επικοινωνίας:  6937 - 052880

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου