Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Συνελήφθησαν 26 άτομα σε 4 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου


Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε (4) Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν είκοσι έξι (26) άτομα, προσήχθησαν εκατόν ογδόντα (180) και έγινε έλεγχος σε εξακόσια εξήντα δύο (662)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε τετρακόσια ενενήντα οκτώ (498) οχήματα και βεβαιώθηκαν εκατόν τριάντα τρεις (133) παραβάσεις

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στη πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες (21-1-2013), έως σήμερα (22-1-2013) και πρώτες πρωινές ώρες, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εξακόσια εξήντα δύο (662) άτομα, εκ των οποίων τετρακόσιοι τριάντα πέντε (435) ημεδαποί και διακόσιοι είκοσι επτά (227) αλλοδαποί, καθώς και τετρακόσια ενενήντα οκτώ (498) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εκατόν ογδόντα (180) άτομα, από τα οποία ενενήντα πέντε (95) ήταν ημεδαποί και ογδόντα πέντε (85) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν είκοσι έξι (26) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Ένας (1) αλλοδαπός, για κλοπή.
  • Ένας (1) αλλοδαπός, για μαστροπεία.
  • Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, μετά από Ένταλμα Σύλληψης για απόπειρα ληστείας. (Σχετικό το από 21-1-2013 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας.)
  • Τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ρεύματος.
  • Ένας (1) αλλοδαπός, για κλοπή οχήματος.
  • Δεκαέξι (16) αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στην χώρα.
  • Ένας (1) αλλοδαπός, για πλαστογραφία.
  • Μία (1) ημεδαπή, για χρέη προς το Δημόσιο. (Σχετικό το από 21-1-2013 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας.)

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν εκατόν είκοσι εννέα (129) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τρεις (3) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και μία (1) παράβαση του Νόμου περί εκδιδομένων προσώπων.

Επιπρόσθετα, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών ΡΟΜΑ, για κλοπή ρεύματος, οι οποίοι αναζητούνται, ενώ κατασχέθηκαν τρία (3) φυσίγγια διαφόρων τύπων, τέσσερις (4) κάλυκες, καθώς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Επίσης μεταφέρθηκε στο Τελωνείο Καλαμάτας, ένα (1) Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο, αλλοδαπού υπηκόου Βουλγαρίας, για να διαπιστωθεί η νομιμότητα της κυκλοφορίας του και της παραμονής του στη χώρα.  

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στη πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου