Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) υποθέσεις απόπειρας ληστείας στην Κορινθία



Εξιχνιάστηκαν δύο (2) υποθέσεις απόπειρας ληστείας και μια (1) κλοπή οχήματος στην Κορινθία
Συνελήφθη ένας 33χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται ακόμα ένας συνεργός του, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Κορίνθου 
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο (2) υποθέσεις απόπειρας ληστείας, σε πρατήριο υγρών καυσίμων και σε οικία, στα Εξαμίλια και στο Σολωμό Κορινθίας, καθώς και μία (1) κλοπή οχήματος, στην Κόρινθο Κορινθίας. 
Για τις ανωτέρω υποθέσεις, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας και του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, την 18-12-2012 το βράδυ, στο Σολωμό Κορινθίας, ένας (1) 33χρονος ημεδαπός. 
Σε βάρος του 33χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπή οχήματος, καθώς και για παραβάσεις των Νομοθεσιών για ναρκωτικά και όπλα, ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένας 33χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, ο οποίος αναζητείται, καθώς σε βάρος του εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Κορίνθου. 
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, την 18-1-2013 το βράδυ, στα Εξαμίλια Κορινθίας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, αφού έθραυσαν υαλοπίνακα πρατηρίου υγρών καυσίμων, με την απειλή κυνηγετικού όπλου, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα από τον 39χρονο ιδιοκτήτη, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν καθώς αυτός αντιστάθηκε. Στην συνέχεια, αφού ο ένας από αυτούς πυροβόλησε τραυματίζοντας τον 39χρονο, τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. 
Επιπλέον όπως επίσης προέκυψε, ο συλληφθείς, μαζί με ακόμα δύο (2) άτομα, την 5-1-2012 το βράδυ, στο Σολωμό Κορινθίας, αφού μπήκαν σε οικία 57χρονου ημεδαπού, με χρήση σωματικής βίας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα από αυτόν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς αυτός αντιστάθηκε. 



Κατά την σύλληψη του 33χρονου, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, ένα στιλέτο και ένα ναρκωτικό δισκίο, ενώ επιπλέον επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 14-11-2012 από τον ιδιοκτήτη της.

Ο 33χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παράπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου